Aegumatu 70-ndate võlu

Aegumatu 70-ndate võlu

Uksest sisse astudes tervitab teid hubane, nostalgiline paneelmaja korter, kus 70-ndate aastate hõng kohtub tänapäevaste mugavustega. Kööki sisenedes kohtume originaalse köögimööbliga, mis paigutatud kolme seina. Kogu köögimööbel valget tooni, mille juurde kombineeritud kroomitud käepidemed ja kõrgsurvelaminaadist töötasapind ning põrandale paigutatud musta-valge rombimustriga linoleum, mis lisab ruumile mängulisust ja retrohõngu.

Köögimööbli pliidiga seinaosa vaba pind on kaetud valge ruudumustris seinaplaadiga, mille vuugivahed on täidetud tumehalli vuugiseguga. Köögi keskmeks on suur musta värvi puidust laud, mida ümbritsevad neli samast materjalist ja värvist tooli. Lauda ilmestab linane laudlina millele paigutatud lilledega vaas ja karahvini klaasidega toovad lauale elu. Laua kohal ripub laest alla valge piimja kupliga kuppelvalgusti, mis aitab valgustada õhtuti õdusalt kogu kööginurka. Laua kõrval olevale tühjale seinale riputatud üksik musta-valge värvigammaga poster, mis lisab ruumile isikupära, ühtides samal ajal teiste musta värvi detailidega.

Köögist edasi minnes jääb otse, avar, hubane elutuba, kus silmapaistvaks elemendiks, efektne disainiklassika, 70-ndatel disainitud BRUNO MATHSSON "Karin" tugitool kroomitud jalgade ja nahast polstriga. Elutoas on kaks tsooni. Üks neist on mugav puhkeala, kus kolmekohaline valge diivan, tugitool ja diivanilaud on akna alla paigutatud. Neid mööblidetaile ühendab suur beežis toonis põrandavaip, mis toob ruumi soojust. Elutoa põrandat katab originaalne 70-ndatest pärit parkettpõrand, millele lisab karakterit teise tsooni retro mööbel: kirjutuslaud, tool, kummut ja vana string raamaturiiul. Ruumi seinad on kaetud rohekashalli tapeediga, mida ilmestavad mitmed postrid.

Hubasust lisavad elutuppa mitmed erinevad tekstiilesemed: vaip, pleed ja kardinad. Diivanilauda kaunistab läbipaistev vaas lilledega, mille kohal ripub laest alla 1960-ndate disainlamp "Bubblan", disaineriks Carl Fagerlund. Elutoast viib ka väiksele rõdule, kus tehtud oma väike puhkeoaas.

Elutoast esikuosasse tagasi tulles ja otse vaadates jääb magamistuba, kus kõik seinad on kaetud rohekat tooni Boråstapeter Hazel tapeediga, mis loob harmoonilise tausta tuppa valitud valgele mööblile. Ruumi keskmeks on kaheinimese voodi, mida kaunistavad nii voodipesu kui mitmed pleedid. Voodipeatsi mõlemale küljele on paigaldatud messingist valgustid. Voodi vastasseina paigutatud valge kummut.

Vannituba on minimalistliku disainiga, kus valged keraamilised plaadid, sama stiiliga nagu köögis, loovad puhta ja rahuliku õhkkonna. Plaatide tumehalli vuugitäitega on ruumis jälgitud ühtsust ja elegantsi. Valge valamukapp, mille kohal ripub ümmargune väike peegel, toob valguse ja avaruse tunnet. Duššinurgas asub puidust pingike naturaalses toonis, mille peal seisab valge keraamiline pott, kus uhkeldab suurte lehtedega roheline taim. Beež duššikardin lisab ruumile pehmust, samas kui põrandat katab rohekat tooni keraamiline plaat, tuues värskuse ja harmoonia igasse nurka.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: bosthlm.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ESIK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.