Hubane, jõuluootuses maakodu

Imekaunis hingega kodu, kus on nii sajandivahetuse võlu kui autentsust

See maakodu külalistemaja on kui ehe varjupaik, mis eriti pühade ajal muutub tõeliseks jõulutundega täidetud pelgupaigaks. Kõik algab hetkest, kui sisened uksest ning sind tervitab atmosfäär, mis lausa õhkab kodusoojust ja rahu. Talvise külma eest varju pakkuv väike külalistemaja kannab endas jõulude erilist võlu, justkui kattes kogu ruumi pühaderüüga, mis kutsub kõiki sisse astuma ja lõõgastuma.

Esikusse astudes hakkab kohe silma paremale jääv elutuba, mis on kui kodu süda – eriti jõulude ajal, kui seal valitseb tõeline pühademeeleolu. See valgusküllane ja soe ruum on kaunistatud õrna, kuid samas jõululiku atmosfääriga. Elutoas kohtuvad nii kaasaegsed kui ka antiiksed detailid, mis annavad sellele erilist stiili, justkui ajatu pühaderüü. Keset tuba asuv puhkenurk, kus paikneb kolmekohaline tumepruun nahkdiivan, loob ideaalse koha, et nautida koos perega õhtuid, lasta end kanda jõulutundest ja pehmetest küünlaleekidest. Selle diivani vastas seisvad kaks prantsuse stiilis beežides toonides tugitooli täiustavad ruumi oma elegantsusega.

Elutoa keskel paiknev massiivne klaasiga kohvilaud on täiuslik koht, kuhu asetada jõuluõhtu hõrgutisi ja pühadeks mõeldud maiustusi. Sametine sinises toonis ottomaan, mis toetab vahuveinipudelit ja säravaid klaase, lisab pidulikkust ning luksuslikku hõngu, mis sobib ideaalselt jõuluõhtusse. Ümberkaudu laotuvad jõulutulede ja küünalde valguses helkivad varjud, luues erilise jõulutunde, mis toob soojust igasse nurka.

Tuba kroonib vana, nikerdatud ümarahi, mis on justkui talve keskne sümbol – koht, kus pere saab õdusalt koos istuda ja ahjusooja nautida, eriti pühade ajal. Selle kõrval kõrguvad seinal vanad raamitud fotod, mis räägivad selle kodu ja maja ajaloost, andes igale vaatajale võimaluse hetkeks peatuda ja meenutada möödunud aegu, mis jõulutundega veelgi erilisemad paistavad. Nendes fotodes on midagi hingematvalt nostalgiat tekitavat, tuues esile minevikku ja luues silla oleviku ja tuleviku vahele. Kõrval paiknev pruun, klaasidega massiivne puhvetkapp on kui jõululauale mõeldud varakamber, kus hoitakse hoolikalt valitud lauanõusid ja klaase, oodates õigeid hetki, et neid kasutada pidulikel jõuluõhtusöökidel. Selle suurejooneline välimus ja praktilisus teevad sellest keskse elemendi, mis lisab ruumile omakorda pühaderüü, sidudes kokku kogu interjööri ja luues ajatu atmosfääri.

Ja kui pöörad pilgu tagasi esikusse, siis näed lastetuba, mis jääb vasakule poole – valgusküllane, soe ja turvaline pesa väikesele pereliikmele, eriti jõulude ajal, mil tuba on täidetud põnevusega ja ootusärevusega, mis kaasneb pühade saabumisega. Iga ruum selles külalistemajas on täidetud hoolikalt läbimõeldud detailidega, mis kõik räägivad omavahel ühtset keelt – pühaderüüna mõjuv interjöör, mis pühade saabudes muutub eriti koduseks. See on koht, kus jõulutunne on igas nurgas ja hetkedes, pakkudes perele ja külalistele täiuslikku võimalust nautida koosolemist ja puhata.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.