Sugaring sügise- ja talveperioodil

On üsna tavaline, et paljud inimesed mõtlevad talvekuudel vähem kehahooldusele, eriti karvade eemaldamisele, kuna külm ilm toob kaasa rohkem kihilisi riideid ning keha ei ole igapäevaselt nii palju avalikkuse ees nagu suvel. Sellest tulenevalt levib eksiarvamus, et talveperioodil võiks lasta oma kehal rahulikult puhata ja jätta sellised hooldusprotseduurid nagu sugaring tahaplaanile, kuna raseerimine ja muud meetodid võivad oodata kevadeni. Kuid regulaarne sugaring talvel on tegelikult palju kasulikum, kui esialgu võiks arvata. Talv võib pakkuda ideaalset aega karvade eemaldamiseks just seetõttu, et sellel on mitmeid pikaajalisi eeliseid, mis muudavad kevade ja suve palju mugavamaks ja kergemaks.

Nahk on talvel tihti tundlikum ja kipub muutuma kuivemaks, kuna külm õhk ja siseruumide kuiv õhk teevad oma töö. Nahk kaotab niiskust ning võib muutuda karedaks ja tuhmiks. Regulaarne sugaring aitab hoida naha terve ja sileda. Suhkrupastal, mida kasutatakse protseduuril, on lisaks karvade eemaldamisele ka kerge kooriv toime, mis aitab vabaneda surnud naharakkudest ja soodustab uuenemist. See protsess võimaldab nahal paremini hingata ja imada niisutavaid tooteid, nagu kreemid ja õlid, mis omakorda aitab säilitada naha niiskust. Tulemuseks on siidiselt pehme ja hoolitsetud nahk, mis ei ole lihtsalt karvavaba, vaid ka niisutatud ja särav.

Lisaks naha seisundi parandamisele on sugaring kasulik ka karvakasvu vähendamisel. Kui raseerimine kipub karvu tugevamaks ja tihedamaks muutma, siis sugaring seevastu nõrgendab karvatüvekesi. Regulaarselt sugaringis käies on karvad järjest peenemad ja kasvavad aeglasemalt tagasi, mis tähendab, et karvade eemaldamine muutub üha lihtsamaks ja valutumaks. Aja jooksul võib see viia selleni, et karvakasv väheneb oluliselt ning vajadus sagedaseks karvade eemaldamiseks kaob peaaegu täielikult. Kevadel, kui päevad pikenevad ja hakkame taas avaramaid riideid kandma, on sujuv üleminek hooldatud ja siledale nahale palju lihtsam, kuna regulaarne hooldus on tehtud juba eelnevalt talvekuudel.

Talv, oma jahedamate temperatuuridega, muudab sugaringu protseduuri ka mugavamaks. Jahedam nahk on protseduuri ajal vähem tundlik ja seega on valu, mida sugaring mõnikord võib põhjustada, tunduvalt väiksem. Soojadel suvekuudel, kui keha kipub rohkem higistama, võib protseduur olla ebamugavam ja suhkrupasta ei haaku karvadega nii efektiivselt. Talvel aga suhkrupasta töötab paremini, kuna nahk on kuivem ja temperatuurid jahedamad. See tähendab, et karvade eemaldamine on mitte ainult vähem valus, vaid ka efektiivsem.

Lisaks sellele annab talvine sugaring ka pikemaajalise sileda naha tulemuse. Kuna karvakasv aeglustub ja muutub õhemaks, püsib nahk kauem sile ja hooldatud. Need, kes käivad regulaarselt sugaringis läbi talve, märkavad, et kevadeks on karvade eemaldamine lihtsam ja tulemused kestavad kauem. See on oluline eelis neile, kes soovivad suvekuudel kanda kleite ja lühikesi pükse, ilma et peaks muretsema igapäevase raseerimise pärast.

Tegelikult on talvine sugaring suurepärane investeering kevade ja suve hooldusprotsessidesse. Need, kes alustavad karvade eemaldamise rutiiniga talveperioodil, näevad kevadel ja suvel vaeva palju vähem, sest karvad on harvemad ja nõrgemad. Samuti pakub sugaring nahale looduslikku hooldust, kuna suhkrupasta sisaldab vaid looduslikke koostisosi, mis on õrnad nii nahale kui ka keskkonnale. Sugaring on seega palju enamat kui lihtsalt karvade eemaldamine. Talvisel perioodil annab see nahale hoolitsust, mida see jahedate ilmade tõttu hädasti vajab, ning valmistab keha ette soojemaks ajaks, pakkudes pikaajalisi eeliseid, mida on lihtne nautida ka hiljem kevadel ja suvel.

Tekst: Anestra Ilustuudio /kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: pexels.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.