7 asja, mida peaksid teadma enne juuste värvimist

7 asja, mida peaksid teadma enne juuste värvimist

Juuste värvimine on protsess, mis nõuab ettevalmistust ja mõistmist, et tagada tulemus, mis vastab sinu ootustele. Sageli on see ajamahukas ja tehniliselt keerukas, mistõttu on oluline arvestada mitmete teguritega enne salongi külastamist. Eriti kui oled valmis oma juuksevärviga eksperimenteerima või soovid suuri muutusi, tasub olla teadlik sellest, kuidas protsess toimub ning mida oma juuksurilt oodata. Selline teadlik lähenemine aitab muuta juuksuriskäigu sujuvamaks ja meeldivamaks ning tulemused püsivad kauem ilusad.

Esiteks on hea mõte enne salongi külastamist teha natuke kodutööd ja otsida inspiratsiooni. Kaasa paar fotot, mis peegeldavad sinu soovitud värvitooni – see võib olla Pinterestist, Instagramist või mõnest muust allikast. Piltide näitamine juuksurile on efektiivne viis selgitamaks oma soove, eriti kui tegemist on esimese korraga või suurema muutusega. Visuaalne materjal aitab juuksuril mõista täpselt, mida sa tahad, ning võimaldab tal paremini ette valmistada tehnilised lahendused, mis viivad sind soovitud lõpptulemuseni. Samuti vähendab see segaduse võimalust, mis võib tekkida ainult verbaalse selgituse põhjal.

Kuna juuksevärv ja -tulemus sõltuvad mitmetest individuaalsetest teguritest, tasub alati kuulata oma juuksuri soovitusi. Hea juuksur suudab arvestada sinu naha alatooniga ja aidata valida värvitooni, mis sobib sinu loomuliku jume ja stiiliga. Kõik toonid ei sobi kõigile ja näiteks väga heledad blondid võivad tumedate juuste puhul olla väljakutseks, mida tuleb saavutada mitmete seansside ja hoolikalt läbimõeldud protseduuridega. Professionaalne juuksur selgitab, milliseid värvimisvõtteid kasutatakse, kuidas need juuste struktuurile mõjuvad ning mitu seanssi võib olla vajalik, et saavutada soovitud värvitulemus. Lisaks annab ta juhiseid, kuidas kodus hoolitseda juuste ja värvi eest, et tulemus oleks võimalikult kauakestev ja särav.

Kolmandaks on oluline, et juuksed oleksid värvimiseks õigesti ette valmistatud. Kui sul on tundlik peanahk, võib olla kasulik jätta juuksed eelmisel päeval pestuks ning vältida liialdamist viimistlustoodetega. Värvimisprotsess võib ärritada peanahka, eriti kui oled just äsja juukseid pesnud, mistõttu annab päeva või paari jagu puhkamist peanahale rohkem mugavust värvimise ajal. Samuti, kui konkreetne värv nõuab puhtaid juukseid, saab juuksur ise salongis teha värvieelse hoolduse, et tagada värvi parem kinnitumine juustele.

Riietuse osas tasub mõelda nii praktilisusele kui stiilile. Salongi minnes vali riietus, mis on mugav, kuid ka selline, mis ei kata kaela või selga liialt, eriti kui on vaja värvida ka kuklajuukseid. Samuti annab sinu riietus stilistile vihjeid selle kohta, milline juuksetoon võib sobida sinu isikupäraga. Nii saab juuksur arvestada mitte ainult tehniliste aspektidega, vaid ka sinu isikliku stiili ja maitsega, pakkudes tulemuse, mis sobitub tervikuga.

Pärast värvimist on soovitav vältida juuste pesemist võimalikult kaua. Isegi kui juuksed vajavad pesu, tasub kaaluda kuivšampooni kasutamist, et säilitada värvi maksimaalne sära ja kirkus. Värskelt värvitud juuste puhul vajab värv natuke aega, et korralikult juuksekarva kinnituda, mistõttu võib liiga sage pesemine seda protsessi takistada ja põhjustada kiiremat kulumist. Ka õige hooldus pärast värvimist mängib suurt rolli värvi pikaajalises püsimises. Kasutades spetsiaalseid värvikaitsega šampoone ja palsameid, aitad oma juustel kauem püsida sellises seisundis nagu salongist lahkudes.

Suvine päikesevalgus võib samuti mõjutada värvi püsivust. Liigne kokkupuude UV-kiirgusega võib põhjustada juuksevärvi tuhmumist ja kiiremat kulumist. Seetõttu on oluline kasutada suvel UV-kaitsega juuksehooldustooteid, mis kaitsevad värvi päikesekiirguse kahjulike mõjude eest. Sellised tooted aitavad säilitada värvi eredust ja säravust, eriti kui veedad palju aega väljas päikese käes.

 Tekst/kujundus: salonplus.ee / Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Foto: pexels.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.