Eesti Vabaõhumuuseum: Aken minevikku ja süda tulevikus

Eesti Vabaõhumuuseum: Aken minevikku ja süda tulevikus

Eesti Vabaõhumuuseum on nagu ajas rändamine, mis pakub võimalust sukelduda Eestimaa ajalukku ja kultuuri, elades läbi erinevaid ajastuid ja kogedes elu lihtsuses ja tõelisuses. See koht pole pelgalt turistide meelispaik või haridusasutus, vaid midagi palju enamat – see on paik, kus ajalugu elab ja hingab, kus minevik ja olevik saavad üheks ning kus iga külastus avab uusi uksi meie esivanemate maailma.

Vabaõhumuuseum on unikaalne oma olemuselt. See on muuseum, kus eksponaadid ei ole suletud klaasi taha, vaid paiknevad looduse keskel, hingates koos Eestimaa metsade ja põldudega. Sealne atmosfäär on rahustav ja meeliülendav, pakkudes külastajatele võimalust astuda eemale kiirest igapäevaelust ja tunnetada elu, nagu see oli sadu aastaid tagasi. Muuseumi territooriumil jalutades võib kuulda lindude laulu, tunda niisket maa lõhna ja tajuda vaikusest kantud rahu, mis oli kunagiste eestlaste igapäevaelu lahutamatu osa.

Iga külastus Vabaõhumuuseumisse on kui uus seiklus, sest seal on alati midagi uut avastada. Talvel pakub muuseum maagilist lumerüüs maastikku, kus palkmajad on kaetud õrna lumekihiga, pakkudes sooja ja kutsuvat pelgupaika külmade tuulte eest. Suvel seevastu muutub muuseum elavaks, kui seal toimuvad erinevad üritused, rahvapidustused ja käsitöölaagrid, kus võib ise käed külge panna ja tunda, kuidas meie esivanemad oma igapäevaelu toimetusi tegid. Kevadel ja sügisel aga paljastub Eestimaa loodus kogu oma värvikirevuses, pakkudes maalilisi vaateid ja rahulikke jalutuskäike.

Vabaõhumuuseum on ka koht, kus võib kohtuda inimestega, kes jagavad oma teadmisi ja lugusid minevikust, rikastades külastaja kogemust veelgi. Giidid, kes on oma ala entusiastid, oskavad elavalt ja haaravalt rääkida sellest, kuidas meie esivanemad elasid, töötasid ja tähistasid elu erilisi hetki. Lisaks on sealne interaktiivne keskkond, kus on võimalik osa saada vanadest traditsioonidest, nagu näiteks leiva küpsetamine reheahjus või sepikojas raua tagumine.

Eesti Vabaõhumuuseum on koht, kuhu tasub alati tagasi minna, sest iga kord pakub see midagi uut – olgu selleks muutuvad aastajad, uued näitused, erinevad üritused või lihtsalt võimalus võtta aeg maha ja meenutada, kust me tuleme. See on koht, mis rikastab hinge ja laiendab silmaringi, pakkudes võimalust mõista paremini iseennast ja oma juuri. Vabaõhumuuseumis ei ole ajalugu pelgalt minevik, vaid see on elav ja käegakatsutav, kutsudes meid kõiki astuma sammu tagasi, et hinnata seda, mis on meie jaoks tõeliselt väärtuslik.

Eesti Vabaõhumuuseum: Aken minevikku ja süda tulevikus
Eesti Vabaõhumuuseum: Aken minevikku ja süda tulevikus
Eesti Vabaõhumuuseum: Aken minevikku ja süda tulevikus
Eesti Vabaõhumuuseum

Külastasime Eesti Vabaõhumuuseumis näitust "LINA," mis pakkus põneva sissevaate lina kui traditsioonilise ja kultuuriliselt olulise materjali maailma. Näitus tõi esile lina kasvatamise ja töötlemise pika ajaloo Eestis, tutvustades, kuidas see looduslik materjal on mõjutanud meie esivanemate igapäevaelu. Välja olid pandud vanad tööriistad, millega lina töödeldi, ning mitmesugused linakangad ja rõivad, mis kandsid endas ajalugu ja käsitöötraditsiooni. Näitus pakkus võimalust tunnetada ajalugu ja mõista, kui tähtsat rolli on lina mänginud eestlaste elus.

Eesti Vabaõhumuuseum
Eesti Vabaõhumuuseum
Eesti Vabaõhumuuseum
Eesti Vabaõhumuuseum
Eesti Vabaõhumuuseum
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian Home

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist TRAVEL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.