Valgud
100 g veiselihas on keskmiselt 20 g valku. See tähendab, et tegemist on äärmiselt kõrge valgusisaldusega lihaga, millele pakub konkurentsi vaid tänapäeva trenditoit - putukad. Valgud on meie keharakkude põhiliseks ehitusmaterjaliks, lihaskudede vundamendiks ning organismi kaitsjateks. Just tänu valkude hulgale ja kvaliteedile on veiseliha armastatud valik ka sportlaste seas. Valgud toetavad tervislikku kehakaalu ning vastutavad ka teiste organismi struktuuride, näiteks rakkude ja luude heaolu eest. Kuna keha ei säilita valgutagavara, peab valke tarbima iga päev. Toidusoovituste kohaselt peab umbes 10-20% organismi energiavajadusest tulema valkudest. Oma valguvajadust saab kergesti arvutada, kui arvestada ühe kehakaalu kilogrammi kohta 1 g valke. Liiga väikese hulga valkude tarbimise korral hakkab kaal langema lihasmassi arvelt. Kui soovida vähese vaevaga tarbida kõrgekvaliteedilist valku, siis tuleks valida just loomset päritolu valguallikas, mis sisaldab organismile vajalikke aminohappeid. Kvaliteetse veisesteigi kõrvale ei tohi tasakaalustatud toitumist silmas pidades unustada serveerida ka piisavas koguses juur- ja kaunvilju!
B12-vitamiin
B12-vitamiin on tähtis toit ajule, oluline ka punastele verelibledele ning toetab reproduktiivorganite ja närvisüsteemi tervet toimimist. See väärtuslik vitamiin erineb kõikidest teistest vesilahustuvatest vitamiinidest, sest inimorganism on suuteline seda väikeses koguses säilitama maksas. Inimene saab B12-vitamiini vaid loomset päritolu toidust, mistõttu ei kimbuta selle vitamiini puudus lihasööjaid. Taaskord on just veiseliha esirinnas selle asendamatu vitamiini sisalduse poolest ning tubli annuse saab kätte nii grillitud veisesteigist kui puhtast hakklihast. Juba 100 g kuumtöödeldud veiseliha tagab organismile soovitusliku päevase raua tarbimiskoguse - 3 µg.