Retsept | Vahvlid

Retsept | Vahvlid

Koostis:

100g võid
100g suhkrut
2 muna
1tl vanillisuhkrut
5dl piima või vett
300g nisujahu

Valmistamine:

Selle retsepti valmistamiseks tuleb esmalt alustada koostisosade ettevalmistamisega. Võta 100 grammi võid ja sulata see, lastes tal pärast sulamist veidi jahtuda, et see ei oleks liiga kuum, kui segad selle ülejäänud ainetega. Järgmisena mõõda välja 100 grammi suhkrut ja 1 teelusikatäis vanillisuhkrut. Võta kaks muna ja klopi need koos suhkru ja vanillisuhkruga kausis, kuni segu muutub heledaks ja vahuseks. Munade kloppimine koos suhkruga aitab segul saavutada kerguse ja õhulisuse, mis teeb vahvlid hiljem mõnusalt pehmeks ja kergelt krõbedaks.

Kui muna-suhkru segu on vahus, lisa sellele ettevaatlikult jahtunud sulavõi. Vali piisavalt suur kauss, et saaksid mugavalt kõik koostisosad hiljem ühtlaseks segada. Sulavõi segamine muna ja suhkruga annab tainale rikkaliku maitse ja pehme tekstuuri. Järgmise sammuna hakka vaheldumisi lisama piima ja jahu. Sul on valida, kas kasutada 5 detsiliitrit piima või vett, kuid piim lisab vahvlitele kreemisust ja sügavamat maitset, samas kui vesi annab veidi kergema tulemuse. Mõõda välja 300 grammi nisujahu ja lisa seda vähehaaval tainasse, vaheldumisi piima või veega. Selleks, et tainas jääks ühtlane ja ilma tükkideta, vispelda hoolikalt igat lisatud osa, kuni tainas saavutab sileda ja ühtlase konsistentsi.

Kui tainas on valmis, on aeg vahvlimasin kuumaks ajada. Vahvlimasina kuumenemise ajal lase tainal veidi seista, et maitsed saaksid ühtlustuda. Kuuma vahvlimasinaga töötades tuleb olla ettevaatlik, kuna masin võib minna väga kuumaks. Kui masin on saavutanud soovitud temperatuuri, hakka vahvleid küpsetama. Vala tainas ettevaatlikult vahvlimasina pinnale ja sulge kaas, lastes vahvlitel küpseda, kuni need on kuldsed ja krõbedad.

Kui vahvlid on valmis, võta need masinast välja ja rulli kohe kuumalt. Vahvlid tuleb kiiresti rulli keerata, enne kui need jahtuvad ja muutuvad kõvaks, sest jahtudes võivad vahvlid murduda ja neid pole enam võimalik rullida. Rulli keeramine annab vahvlitele iseloomuliku kuju ja võimaldab neid hiljem mugavamalt serveerida.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian HOME

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.