Retsept | Vaarikarull

Retsept | Vaarikarull

Sa seisad köögis, silmad säramas ja põsed kergelt roosad ootusest. Oled otsustanud valmistada midagi erilist - maitsvat biskviidirulli, mis paneks nii sinu kui ka su lähedaste maitsemeeled tantsima. Esimese asjana süütad ahju ja sead selle 200 kraadi järgi soojenema. Ahi hakkab tasapisi soojenema ja sa tunned, kuidas köök täitub mõnusa sooja õhuga. Nüüd on aeg asuda tööle.

Koostis

Rull
4 tk     Muna     
1 dl     nisujahu     
1 dl     kartulijahu     
2 dl     suhkur     
1 tl     Küpsetuspulber

Täidis
400 g     kohupiimapasta     
2 dl ( 1 pakk)     vahukoor     
0.5 dl     suhkur     
1 tl     Vanill- või vanilliinsuhkur     
3 kuni 5 dl     Vaarikas

Valmistamine

Võtad suure kausi ja hakkad munadega pihta. Lööd munad kaussi ja hakkad neid suhkru lisamisega vahustama. Jälgid, kuidas munad ja suhkur muutuvad kohevaks ja läikivaks seguks. See on hetk, kus sinu köök täitub kergelt magusa lõhnaga, mis lubab midagi tõeliselt head. Kui munasegu on valmis, sõelud sinna hulka eelnevalt segatud kuivained - jahu, kakaopulbri ja küpsetuspulbri. Segad neid õrnalt, püüdes hoida taina õhulisust ja kergust. Taina tekstuur muutub siidiseks ja ühtlaseks, ning sa tunned, et see on valmis järgmise sammu jaoks.

 

Küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile määritud tainas näeb välja täiuslik. Silud seda ühtlaseks kihiks ja asetad ahju, kus see küpseb 10 minutit. Need 10 minutit ootamist tunduvad pikad, kuid tead, et tulemuseks on imeliselt kuldne ja õrn biskviit. Kui biskviit on valmis, kummutad selle teisele küpsetuspaberile, mis on kergelt suhkruga kaetud. Koorid ahjus olnud paberi ettevaatlikult maha, olles hoolas, et mitte vigastada biskviidi õrna pinda. Siis keerad biskviidi koos uue paberiga rulli ja jätad jahtuma. Sa tead, et see jahtumine on vajalik, et biskviit oleks hiljem täiuslikult vormitav. Kuni biskviit jahtub, valmistad täidise. Vahustad koore koos suhkruga, kuni see muutub kreemjaks ja tugevaks vahuks. Lisad kohupiima, mis annab segule kerge hapukuse, ning segad hulka värsked vaarikad. Täidise valmistamine on justkui loominguline protsess, kus igal koostisosal on oma roll. Kui biskviit on piisavalt jahtunud, määrid täidise heldelt selle peale. Kasutad küpsetuspaberit, et rullida biskviit täiuslikuks rulliks. Keerad rulli paberisse ja asetad külmikusse, et lasta sellel maitsestuda. Need 15-30 minutit ootamist on viimane etapp, kus kõik maitsed segunevad ja täidavad sinu koogi imelisusega. Lõpuks on sinu meisterdatud biskviidirull valmis. See on magus ja kerge maiuspala, mis on täis armastust ja hoolt, ideaalne nautimiseks koos pere ja sõpradega. Sa tunned uhkust ja rõõmu, et oled loonud midagi nii erilist ja maitsvat.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: brit.co

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -