Koostis:
500 g räimefileesid
soola
musta pipart
2 dl 35% rõõska koort
värsket tilli
2 mugulsibulat
õli
Valmistamine:
Võta ahjuvorm ning määri selle sisepind kergelt õliga, et vältida toidu kinnijäämist ja hõlbustada hilisemat serveerimist. Õli peaks olema piisavas koguses, et moodustuks õhuke, ühtlane kiht. Järgmise sammuna aseta räimefileed ahjuvormi, jaota need ühtlaselt, et need kataksid põhja. Võta sibularõngad, mis on eelnevalt viilutatud, ning laota need ühtlaselt räimefileede peale. Iga kiht sibulat ja räime peaks olema korralikult jaotatud, et maitsed saaksid hästi seguneda. Kui esimene kiht on paigas, lisa sellele õrnalt soola ja värskelt jahvatatud pipart, vältides ülemäärast maitsestamist. Seejärel aseta teine kiht räimefileesid esimese peale ning jaota sellele taas sibularõngad. Korda maitsestamist soola ja pipraga. Tee samamoodi kolmas kiht, hoolitsedes, et igal kihil oleks piisavalt maitseaineid. Ahi tuleks eelnevalt soojendada 180 kraadini. Seejärel aseta vorm ahju keskmisele riiulile ning lase küpseda umbes 20 minutit. Räimed peavad olema täielikult läbi küpsenud, muutudes õrnaks ja pehmeks. Samal ajal imenduvad maitsed kõigist kihtidest ja sulanduvad kokku, luues täiusliku maitsekombinatsiooni.
Kui küpsetusaeg on möödas, võta vorm ettevaatlikult ahjust välja ja vala peale koor, mis lisab roale mahedust ja kreemjat tekstuuri. Seejärel pane vorm tagasi ahju ning küpseta veel 10 minutit, et koor saaks rooga imenduda ja veidi pakseneda. Nii tekib toidule kreemjas ja maitsev kaste, mis seob kõik koostisosad omavahel kokku. Kui roog on valmis, on seda kõige parem serveerida värskelt keedetud kartulitega, mis tasakaalustavad räimede rikkalikku maitset ning loovad tervikliku ja rahuldust pakkuva eine.
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -
.