Retsept | Meekook - gluteenivaba

Retsept | Meekook - gluteenivaba

Katsetasime pikalt uue moodsa „suhkru-“ ja gluteenivaba meekoogi otsinguil. Testisime tulemust skeptikute ja suurte magusasõprade peal ning julgeme nüüd avaldada muutust teilegi – mõnusate krõbisevate viigimarjaseemnetega datlimagusa taigna ja meega maitsestatud kreemiga kooki. Kodumaine toortatrajahu lisab armastatud klassiku uude maitsegammasse täiust ja tugevust.

Koostis:

Taigen:
200 g kivideta kuivatatud datleid
200 g kuivatatud viigimarju (kasutasin pehmemaid)
3-4 dl vett (nii, et viljad kataks)
(1 sl balsamiäädikat)
0,5 tl soola
150 g võid
3 muna (L suurus)
190 g toortatrajahu (~3 dl)
1,5 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
600 g + 400 g hapukoort (20% rasvasusega)
110-120 g mett
Soovi korral pekaanipähkleid

Valmistamine:

Võta väiksem kastrul ning keeda kuivatatud puuviljad veega pehmeks pudruks (ligi 20 minutit). Kuumuta mõõdukas kuumuses ja kaane all, siis säilib õige vedelikukogus. Seejärel vala blenderisse, lisa sool ja või ning püreeri ühtlaseks kreemiks. Soovi korral lisa maitseks hapukat balsamiäädikat. Jahuta kreem, et see enne munade lisamist oleks käesoe. Seejärel blenderda koos munadega kohevaks. Ühenda kausis jahu ja küpsetuspulber, vala juurde blenderi sisu ja sega ühtlaseks. Määri saadud pehme tainas kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mida õhemalt suudad, seda maitsvama koogi saad). Küpseta 180C ahjus 12-15 minutit ehk kuni on kuldpruun. Jahuta ja seejärel jaga tükid kuueks võrdseks osaks, mille mõõdud kattuvad sügava vormi omadega, milles kooki maitsestuda lased. Ebaühtlastest äärtest tee puru koogi pinna kaunistamiseks. Ühenda 600 g hapukoore hulka mesi, sega endale sobiva magususega kreem. Tõsta esimesena vormi koogitükk, seejärel maitsestatud hapukoor. Jätka kuni kõik kihid on kaetud, viimaseks kihiks jäta järelejäänud hapukoor. Puista peale järelejäänud koogipuru ja soovi korral röstitud tükeldatud pähklid. Hoia kooki külmikus vähemalt 8 tundi, seistes maitse täiustub ning kook on paremini lõigatav.

Tekst/kujundus: artisanhoney.ee | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: valentinascorner.com
Jaga artiklit

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Veebiajakiri
Scandinavian HOME
- aastast 2015 -

Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust

Jätka lugemist
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Scandinavian HOME veebiajakiri toob teieni inspireerivaid kodusid, kaasaegseid sisekujundustrende ning uudiseid disaini ja arhitektuuri maailmast. Samuti leiate siit maitsvaid retsepte, praktilisi ilunippe, aiaplaneerimise soovitusi ja ideid reisimiseks.

jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -

.