Mahedad ja soojad maalähedased toonid, oliivrohelise köögimööbliga köögis

Mahedad ja soojad maalähedased toonid, oliivrohelise köögimööbliga köögis

Astudes sisse sellesse kööki, avaneb maailm, mis kutsub endasse – aeglaselt ja märkamatult, justkui igapäevased askeldused vaikselt rahulikku vaibuks vahelduksid. Mahedad, looduslikud toonid haaravad sind esmalt õrnalt oma embusesse – oliivroheline köögimööbel justkui mässiks end ümber valguse, mis valgub akendest sisse, pehmelt ja hajutatult. Nendes toonides on midagi rahustavat, midagi kodust ja turvalist, nagu sügiselõhn, mis seguneb puude langetatud lehtede lõhnaga.

Puidust seinad lisavad ruumile sooja ja maalähedast tekstuuri, nende looduslik muster kõneleb ajaloost ja käte tööst, mis on kunagi seda kodu kujundanud. Plaaditud seinad tekitavad aga kontrasti – uue ja vana kohtumine on siin läbimõeldult ja harmooniliselt paika pandud. See kohtumine ei tundu olevat vägivaldne või kunstlik; pigem on see loomulik üleminek, mis muudab ruumi veelgi erilisemaks. Valged seinaplaadid on lihtsad ja elegantsed, justkui püüdes kinni valguse viimsegi kiirguse ning hajutades selle pehmelt kogu ruumi. Koos värvitud valge põrandaga loovad nad õhulise ja avara tunde, mis kutsub hingama sügavamalt ja elama lihtsamalt.

Oliiviroheline köögimööbel on kahtlemata selle köögi süda. Selle toon on midagi vahepealset – justkui looduse ja inimese käe ühtesulamine, mis toob esile nii loodusliku ilu kui ka kaasaegse disaini elegantsi. Valged töötasapinnad loovad puhta kontrasti rohelise mööbliga, nende peal justkui valgus mängiks. Nende sile pind pakub täiuslikku tausta köögikunstile – igapäevased toimetused muutuvad siin loominguliseks protsessiks, kus iga liigutus on mõtestatud ja esteetiliselt meeldiv.

Avatud riiulid, mis asetsevad kappidest kõrgemal, annavad köögile justkui kerge, vaba hingamise. Need riiulid pole lihtsalt praktilised, vaid ka dekoratiivsed – nendel paiknevad hoolikalt valitud lauanõud, mis ei ole üksnes kasulikud, vaid ka esteetiliselt nauditavad vaadata. Need nõud justkui jutustavad lugusid toidust ja pereringis veedetud hetkede jagatud soojusest. Nad lisavad ruumi killukese nostalgiat ja kodutunnet, justkui oleks see köök alati olnud osa millestki suuremast – perekonnast, ajaloost, elust.

Üks detail, mis jääb kohe silma, on köögi seinal asetsev maal, millel õitsevad õrnad lilled. See detail justkui elavdab kogu ruumi, lisades sellele romantilist ja maalähedast nooti. Lilledega maal meenutab kevadisi päevi maakodus, kus õhk on värske ja magus ning iga hetk toob endaga rahu ja rõõmu. See detail annab kogu köögile hubasuse ja kodususe tunde, nagu iga õhtusöök või hommikune kohv oleks midagi erilist ja meeldejäävat.

Köögi keskmes asetsev söögilaud kannab endas ajalugu. See on antiikne ja kulunud, kuid täis iseloomu. Selle pind on veidi kriimustatud ja ajaga tumedaks tõmbunud, kuid see lisab just omapära ja võlu – iga kriips ja täke jutustab oma lugu. See pole tavaline laud, vaid justkui vana sõber, kellega jagada lugusid ja mälestusi. Selle ümber asetatud toolid ja valge pink loovad aga ruumis mõnusa kontrasti – iga tool on erinev, justkui oma looga, kuid ometi sulanduvad nad kokku tervikuks, mis kutsub inimesi kokku istuma, jagama toitu ja hetki.

Söögilaua kohal ripub elegantne valgusti, mis on kui kroon kogu ruumile. Selle piimjas klaasist kuppel loob pehme ja sooja valguse, justkui oleks päike end õhtul tagasi tõmbamas, andes viimased hetked rahule ja vaikusele. Kuldsete detailidega valgusti toob kaasa pisikese luksuse puudutuse, mis ei riku köögi lihtsust, vaid täiendab seda täiuslikult. See valgusti on siin nagu aegade segu – mineviku ilu ja tänapäeva funktsionaalsus on ühinenud, et luua midagi tõeliselt erilist.

Kõik need detailid kokku loovad köögi, mis pole lihtsalt ruum, kus valmistada toitu, vaid elamise ja olemise paik. Siin on tunda elu, soojust ja loovust. Selles köögis on midagi unikaalset, mis tõmbab ligi – see kutsub sind maha istuma, võtma hetke, nautima toidu lõhna ja tunnetama kodu südant. See on ruum, kus lihtsuses ja maalähedases ilu peitub tõeline võlu ning kus iga nurk räägib loost, mis ootab jagamist.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 


 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist KÖÖK | SÖÖGITUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.