Retsept | Juusturullid

Retsept | Lihapirukad
Koostis

0,5 kg riivitud juustu
1 muna määrimiseks
Seesamiseemned

Lihtne pärmitaigen
0,5l  piima
800 g jahu
120 g suhkrut
120 g võid
pakk kuivpärmi (12 g)
soola


Valmistamine 
Eelkergitusega pärmitaigen. Piim soojendada umbes 50 kraadiseks. Kaussi lisada suhkur ja pool jahu kogusest segatuna kuivpärmiga. Segada ja jätta 20 minutiks eelkerkima rätiku alla. Seejärel lisada soola tunde järgi, ülejäänud jahu ja sulatatud või. Sõtkuda. Puistata jahuga üle ja jätta rätiku alla sooja kohta kerkima. Tund aega hiljem on tainas umbes kahekordne.

Nüüd rulli taigen õhukesek, puista peale juust ja keera rulli. Lõika 2cm lõigud. Määri pealt munaga ( lahti klopitud)  ja puista peale seesamiseemned ning küpsetada 15-20 minutit 200 kraadises ahjus.
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -