Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis
500 g kodust hakkliha
1 dl riivsaia või riivleiba
1.5-2 dl 10% rõõska koort või piima
1 väike riivitud või hakitud sibul
1 muna
1 tl soola
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
Valmistamine
Alusta riivsaia või -leiva ja rõõsa koore ühendamisest. Lase neil rahulikult 5–10 minutit seista, kuni segu paisub ja omandab pehme tekstuuri. See samm on oluline, et lihapallidesse tuleks õige konsistents ning maitsed saaksid harmooniliselt ühtlustuda.
Samas, kui leivasegu paisub, võta kaussi hakkliha. Lisa sellele muna, mis aitab lihamassi koos hoida, ning maitsesta soola ja jahvatatud vürtspipraga. Kui kasutad sibulat, riivi või haki see peeneks ja lisa hakkliha hulka – sibul toob esile maitse sügavuse ja lisab lihapallidele niiskust. See kõik tuleb hoolikalt kokku segada, kuni koostisosad on ühtlaseks massiks ühendatud.
Kui leiva ja koore segu on piisavalt paisunud, lisa see hakklihale. Sega kõik hoolikalt läbi, püüdes vältida liigset segamist, et vältida massi muutumist liiga tihedaks.
Valmista endale ette küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ning niisuta oma käed külma veega – see lihtsustab hakklihamassi vormimist ning hoiab segu kätele kleepumast. Vormitud lihapallid tuleks ühtlasteks ja sobiva suurusega keradeks rullida ning need ettevaatlikult ahjuplaadile laotada, jättes iga pallikese vahele piisavalt ruumi, et nad saaksid küpsemise ajal ühtlaselt pruunistuda. Seejärel aseta lihapallid eelkuumutatud ahju. Küpsetamine 200 kraadi juures peaks kestma umbes 15–20 minutit, sõltuvalt lihapallide suurusest ja soovitud küpsusastmest. Aeg-ajalt tasub lihapalle ahjus jälgida, kuni nende pind saavutab kauni kuldpruuni värvuse ja liha on seest täielikult küpsenud. Valmis lihapalle võib serveerida soojalt, kas iseseisva roana või koos lisanditega.