Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostisosad
Tuhksuhkur: 500 g
Kondenspiim suhkruga: 500 ml
Mesi: 120 ml
Või: 50 g
Vanilliekstrakt
Valmistamine:
Alustuseks tuleb võtta väike kastrul ja lisada sinna kõik retseptis nõutud koostisosad. Kui retseptis on mainitud tuhksuhkrut, võib selle asemel kasutada ka tavalist suhkrut – tulemus jääb endiselt suurepärane. Kui mesi ei ole eelistatud magustaja, võib selle asendada glükoosisiirupi või mõne muu sarnase tootega, mis paremini maitseb. Kui kõik koostisosad on kastrulis, tuleks see asetada pliidile ja lülitada sisse keskmine kuumus. Segu hakkab rahulikult soojenema, või sulab ja seguneb teiste koostisosadega, kuni tekib ühtlane ja kreemjas mass. Segamine aeg-ajalt on oluline, et koostisosad ühtlaselt seguneksid ning segu põhja ei kõrbeks.
Kui köögitermomeeter on käepärast, on soovitatav segu temperatuuri hoolikalt jälgida. Karamelli jaoks on ideaalne temperatuur vahemikus 122–123 kraadi. Sellel temperatuuril saavutab segu soovitud konsistentsi – pehme, kuid piisavalt tugev, et pärast jahtumist kuju hoida. Kui segu on saavutanud soovitud temperatuuri, tuleb see valada ettevalmistatud vormi, mille põhi ja küljed on kaetud küpsetuspaberiga. See aitab vältida segu kleepumist vormi külge ja lihtsustab hilisemat eemaldamist. Seejärel asetatakse vorm külmkappi ja lastakse iirisel taheneda vähemalt kolm tundi, kuni see on täielikult jahtunud ja tahenenud.
Kui iiris on jahtunud, võib selle külmkapist välja võtta ja hakata kommideks lõikama. Märga nuga kasutades on lihtsam lõigata, sest see takistab iirise kleepumist noa külge. Kui iiris on eriti külm, võib noa kastmine kuuma vette lõikamist veelgi hõlbustada.
Valminud iiris on oma tekstuurilt pehme ja kreemjas, õrna mee maitsega, mis lausa sulab suus. Selle maiustuse maitseelamus on nii meeldiv, et raske on ette kujutada kedagi, kes suudaks sellele vastu panna.