Koostis:
200 gr võid
200 gr suhkrur
200 gr jahu
1 sidruni mahl ja riivitud koor
5 muna
Valmistamine:
Alusta toasooja või vahustamisest. Võta selleks toasoe või ja mõõda vajalik kogus suhkrut, kuid kasuta esialgu vaid pool suhkrust. Pane või ja pool suhkrukogusest kaussi ning hakka neid mikseri või vispli abil vahustama, kuni tekib kerge ja õhuline segu. Jätka segamist seni, kuni või ja suhkur on täielikult omavahel segunenud ning moodustavad kohevama massi.
Kui see on valmis, võta teises kausis ülejäänud suhkur ning lisa sinna munad. Vahusta mune ja suhkrut ühtlaseks ja heledaks massiks, kuni suhkur on täielikult lahustunud ja segu muutub kergelt vahuseks. Seejärel sega kokku need kaks kaussi – vahustatud või suhkruga ning vahustatud munad ülejäänud suhkruga. Segamisel jälgi, et mõlemad massid ühenduksid ühtlaselt, tekitades koospüsiva ja pehme taina.
Järgmisena lisa segule riivitud sidrunikoor ja värskelt pressitud sidrunimahl. Need annavad tainale mõnusa hapuka ja aromaatse maitsenüansi, tuues keeksi maitsesse värskust. Sega hoolikalt, et sidrunimaitse jaotuks ühtlaselt kogu tainas.
Jahu lisamisel on oluline see enne sõeluda, et vältida jahu tükke ja tagada kerge tekstuuriga lõpptulemus. Sõelu jahu taina sisse järk-järgult, väikeste osadena, samal ajal aeglaselt segades. Peamine eesmärk on segada jahu tainasse nii, et moodustuks ühtlane mass ilma tükkideta. Oluline on olla ettevaatlik, et mitte tainast üle segada, kuna see võib muuta keeksi tekstuuri liiga tihedaks ja vähem õhuliseks.
Kui tainas on valmis, kata keeksivorm võiga, et vältida keeksi vormi külge kleepumist. Kalla tainas ettevalmistatud keeksivormi ning kasuta lusikat või spaatlit, et tainas ühtlaselt vormi pinnale laiali ajada. See tagab, et keeks küpseks ühtlaselt ja ei jääks ebaühtlaseks.
Seejärel aseta vorm eelkuumutatud ahju, mille temperatuur on 180 kraadi. Küpseta keeksi vähemalt 45 minutit. Küpsemise ajaks võib pisut varieeruda sõltuvalt ahju eripäradest, nii et keeksi küpsuse kontrollimiseks kasuta tikku. Torka tikk keeksi keskele ja kui see välja tõmmates jääb kuivaks ja puhtaks, tähendab see, et keeks on valmis saanud.
Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.