Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
Cookies are short reports that are sent and stored on the hard drive of the user's computer through your browser when it connects to a web. Cookies can be used to collect and store user data while connected to provide you the requested services and sometimes tend not to keep. Cookies can be themselves or others.
There are several types of cookies:
So when you access our website, in compliance with Article 22 of Law 34/2002 of the Information Society Services, in the analytical cookies treatment, we have requested your consent to their use. All of this is to improve our services. We use Google Analytics to collect anonymous statistical information such as the number of visitors to our site. Cookies added by Google Analytics are governed by the privacy policies of Google Analytics. If you want you can disable cookies from Google Analytics.
However, please note that you can enable or disable cookies by following the instructions of your browser.
Koostis:
4 suurt porgandit
2 spl oliiviõli
1 tl meresoola
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1/2 tl küüslaugupulbrit (valikuline)
1/2 tl paprikapulbrit (valikuline)
Värskeid ürte kaunistuseks (nt. petersell)
Valmistamine:
Alusta retsepti sellega, et kuumuta ahi 200°C-ni, et tagada friikatele ühtlane küpsemine. Kui soovid eriti krõbedaid friikaid, võid ahju temperatuuri tõsta 220°C-ni. See kõrgem temperatuur aitab porganditel saada mõnusalt krõbedaks, samas säilitades nende sees pehmuse.
Järgmisena valmista porgandid. Koori need hoolikalt, et eemaldada mustus ja karedam välimine kiht. Seejärel lõika porgandid piklikeks, õhukesteks ribadeks, meenutades traditsiooniliste friikartulite kuju. Püüa hoida ribad võimalikult ühtlase paksusega, et nad küpseksid võrdselt.
Võta suur kauss ja pane porgandiribad sinna sisse. Lisa kaussi oliiviõli, mis aitab friikadel ahjus ühtlaselt pruunistuda. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma eelistustele. Soovi korral võid lisada ka küüslaugupulbrit ja paprikapulbrit, et anda friikadele rikkalikumat ja vürtsikamat maitset. Sega segu korralikult läbi, veendudes, et kõik porgandiribad on ühtlaselt maitsestatud ja õliga kaetud.
Seejärel laota porgandiribad ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Oluline on, et porgandid ei kattuks üksteisega, sest vastasel juhul ei küpse need ühtlaselt ja ei pruugi muutuda piisavalt krõbedaks. Küpseta porgandifriikaid ahjus 25–30 minutit. Küpsemise ajal võid korra friikaid pöörata, et mõlemad pooled pruunistuksid ühtlaselt ja saavutaksid krõbeda tekstuuri. Jälgi, et friikad ei kõrbeks, vaid saavutaksid kuldse, isuäratava välimuse. Kui porgandifriikad on valmis, tõsta need ahjust välja ja puista kohe peale värskelt hakitud ürte, näiteks peterselli või tüümiani, et lisada roale värskust ja maitset. Serveeri kuumalt, kas iseseisva suupistena või lisandina teistele roogadele.
Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.