Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Koostis:
500 g kooritud ja tükeldatud kõrvitsat
1 suur sibul, peeneks hakitud
2 küüslauguküünt, purustatud
2 porgandit, kooritud ja tükeldatud
1 keskmine kartul, kooritud ja tükeldatud
800 ml köögiviljapuljongit
200 ml kookospiima (või koort)
1 spl oliiviõli
1 tl jahvatatud ingverit
Näpuotsaga muskaatpähklit
Soola ja pipart maitse järgi
Serveerimiseks kõrvitsaseemneid ja värskeid ürte (nt peterselli või koriandrit)
Valmistamine:
Alusta oliiviõli kuumutamisega suurel potil keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa peeneks hakitud sibul ja purustatud küüslauguküüned. Kuumuta neid aeglaselt, kuni sibul muutub klaasjaks ja pehmeks, umbes 5-7 minutit, hoolitsedes, et need ei pruunistuks. Seejärel lisa tükeldatud kõrvits, porgandid ja kartulid. Sega kõik hoolikalt läbi, et köögiviljad oleksid ühtlaselt kaetud õliga. Lisa jahvatatud ingver ja muskaatpähkel, mis annavad supile mõnusa vürtsika maitsenüansi. Lase maitseainetel veidi kuumuses avaneda, segades köögiviljadega umbes minuti jagu.
Nüüd vala juurde köögiviljapuljong ja lase keema tõusta. Kui vedelik on keema läinud, vähenda kuumust ja lase supil podiseda, kuni köögiviljad on täiesti pehmed. See võtab umbes 20-25 minutit. Kui köögiviljad on pehmed, eemalda pott tulelt ja püreesta supp saumikseriga, kuni saad ühtlase ja siidise tekstuuri. Kui soovid väga kreemjat tulemust, võid kasutada ka tavalist kannmikserit, kuid ole ettevaatlik kuuma vedeliku töötlemisel. Lisa kookospiim või koor, segades selle supi sisse, et anda roale veelgi rikkalikum ja kreemisem maitse. Maitsesta soola ja pipraga vastavalt oma eelistustele. Serveerimiseks puista peale röstitud kõrvitsaseemneid ja kaunista värskete ürtidega, nagu petersell või koriander.