Jõulud maakodu köögis

Jõulud terrassil

Jõulude saabumine toob endaga kaasa erilise atmosfääri, mida paljud meist seostavad kodu südamega – köögiga. Kui mujal kodus kaunistusi üles pannakse, siis miks mitte luua jõulutunnet ka kööki? Jõululõhnade levimine, mis tuleb värsketest küpsetistest, muudab iga köögi tõeliseks talveimeks.

Köök ei pea olema vaid funktsionaalne ruum. Jõulude ajal saab seal luua sooja ja hubase keskkonna, kasutades mitmekesiseid jõuluteemalisi dekoratiivesemeid. Tänapäevane valik kauplustes on ulatuslik: alates jõulutaldrikutest ja käterättidest kuni lauakatte, küünalde ja jõulutuledega. Need detailid aitavad tuua esile piduliku meeleolu, mis iseloomustab pühadeaega.

Köögikaunistamisel pole piire. Võid lisada kuuseokste ja männiokste looduslikku ilu või asetada lauale lihtsa jõulupärja. Vali värve, mis sind inspireerivad – punane ja valge on klassikalised, kuid miks mitte katsetada ka rohelisi, kullakarva või siniseid toone? Oluline on leida see, mis sinu koju kõige paremini sobib.

Ära unusta, et jõulutunde loomisel ei pea olema ülemäära uhke. Mõned hoolikalt valitud detailid võivad anda sama palju soojust ja hubasust kui suurem kaunistamine. Näiteks piisab, kui lisada kööki üks armas jõulutass või mõni pisike jõuluelement, et muuta ruum pidulikuks ja kutsuvaks.

Köök on koht, kus pereliikmed kogunevad, et nautida koosolekuid ja maitsvaid toite. Jõulude ajal on oluline, et see ruum oleks soe ja sõbralik. Kaunista oma köök nii, et see peegeldaks pühade rõõmu, luues samas hubase keskkonna, kus on hea aega veeta.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.