Talvised oksad

Jõulud terrassil

Üks iseloomulikumad loodusnähtusi talvel on dekoratiivsed, raagus puuoksad. Raagus puuoksi saad kasutada dekoratiivelemendina toanurgas potis või lillevaasis, millele võid juurde lisada käepäraseid jõuluehteid.

Esimese asjana tuleb aga sammud õue seada ning aiast oksakääridega mõned ilusad raagus oksad lõigata või kui pole aeda, siis minna metsa, kus raagus puuokstest kindlasti puudu ei tule. Otsida tasub mitme väiksema kõrvalharuga oksi, millel oleks vormi ja sügavust. Lõigatud oksad tuleb lehejäätmetest puhtaks teha ning otsapidi jahedasse vette torgata.

Võid ka oksad pihustatava värviga üle võõbata. Kõige klassikalisema tulemuse saab valge ja hõbedase värviga, aga soovi korral võib julgelt kasutada näiteks ka punast ja kuldset värvi. Loodulähedasema tulemuse saamiseks võid oksi mitte värvida. Üle värvitud oksad peaksid öö läbi kuivama.

Järgmise sammuna võib välja otsida meelepärased kaunistused, et ehtida oksi. Raagus oksade puhul tasub lähtuda põhimõttest: mida vähem seda parem. Piisab vaid mõnest ehtest.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.