Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Kirju koer on üks tõeliselt nostalgiline magusroog, mille valmistamiseks on igal köögiemandal / -isandal kahtlemata oma nipid-trikid varuks ja võib-olla ka mõni secret ingredient (armastus?). Lõuna-Euroopas tuntakse seda rammusat hõrgutist šokolaadisalaami nime all (kuju, mitte lihasisalduse tõttu) ja tihti esinebki ta just pühade magustoidulaual. Kui kodumaise kirju koera üks põhikoostisosi (Gurmeeaia Eva Bronzini mõtetes) on marmelaad, siis Itaalias ja Portugalis lisatakse sinna kõiksugu pähkleid ja kuivatatud puuvilju ning maitsestamiseks vahel ka rummi või portveini. Ja et lõpp-produkt ikka võimalikult autentse salaami moodi välja näeks, hõõrutakse kirju koera pealmine kiht üle tuhksuhkruga ja ümber seotakse vorstinöör (nagu teeb Nigella).
Gurmeeaia blogija, Eva Bronzini käe all valmis jõulune “koer” aga hoopis ebatraditsiooniliselt valge ja väikese džinniga, seega alaealiste maiasmokkadega ei soovita ta seda maiust küll jagada. Küll aga sobib see dessert ideaalselt kõigile täiskasvanud sõpradele-sugulastele põnevaks jõuluüllatuseks!
Koostis:
300 g valget küpsetusšokolaadi
1 tl jahvatatud kardemoni
70 g (vajadusel gluteenivabu) piparkooke
30 g beseed
100 g makadaamia (või pistaatsia) pähkleid
100 g kuivatatud kirsse (või jõhvikaid)
6 cl džinni
Valmistamine:
Sulata eelnevalt tükeldatud valge šokolaad vesihaudes (pannes šokolaadi klaasist või keraamilisse kaussi ning asetades selle madalal tulel keeva veega poti peale nii, et kausi põhi veega kokku ei puutu). Sega sulanud šokolaadi hulka kardemon ning eemalda pott tulelt. Murenda kaussi piparkoogid ja besee. Viimaks lisa pähklid, kuivatatud marjad ja džinn ning sega kõik koostisosad omavahel hästi läbi. Jäta segu 15-20 minutiks hanguma. Seejärel vormi mass suure rasvakindla küpsetuspaberilehe abil “toruks”, sulge selle otsad nööriga ja jäta üle öö külmikusse tahenema. Maius säilib külmkapis õhukindlas anumas mitu nädalat.
Toidublogja Eva Bronzini Gurmeeaia postitustega saad kursis olla nii nende veebilehel kui IG kontol @gurmeeaed