Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Vaata milliste värvidega näeb välja Palmse mõisapark augusti keskel kui roosipõõsad uuesti uhke õitsengu teinud.
Hea teada!
Augustikuu on rooside õitsemise tipphetk, mil aiakäärid võiks koguaeg oma koduõuel käepärast olla, sest iga närbunud õis või õiekobar tuleks kohe nende tekkimisel ära lõigata. Esiteks näeb ka roosipõõsas siis korrektsem välja ja teiseks ergutab äraõitsenud õite eemaldamine taas uute võrsete kasvatamist, mis varsti uuesti õide puhkevad. Kui aga jätta õied põõsale ja neid mitte ära lõigata, hakkavad neist arenema viljad, milletõttu põõsas keskendub siis viljade küpsetamisele mitte uutele õitsvatele võrsetele.
Kuidas õigesti lõigata annab nõu Horticom?
Paljud teevad selle vea, et lõikavad närtsinud õie või õiekobara ära kohe selle alt. Õige koht on hoopis mujal: loe õiest või õiekobarast allapoole kolm lehte ja tee lõige kolmanda lehe pealt. NB! Lehti lugedes ära arvesta seda lehte, mis on otse õisiku all (seda, mille kaenlast tuleb õisik). Niimoodi lõigates ajab taim varsti 2–3 viimase lehe kaenlast välja uued kasvud, mis hakkavad mõne aja pärast õitsema. Ühe äraõitsenud õie või kobara asemele kasvab seega mitu uut ja põõsal on õisi tõsisema külma tulekuni. Suuri õiekobaraid hakka puhastama kohe, kui esimesena puhkenud õied hakkavad neis närbuma. Murra või lõika vanu õisi värskete õite ja puhkevate nuppude vahelt välja seni, kuni kogu õisik on õitsenud. Siis lõika see allapoole lugedes kolmanda lehe pealt maha.
Üks kaval nipp
Mõni roosikasvataja aga ei lasegi kobarat lõpuni õitseda, vaid lõikab selle ära siis, kui kolm neljandikku õitest on lõpetanud. See ergutab kasvama uued õiepungad ning uued õisikud tekivad kiiremini. Põõsas õitseb ühtlasemalt. Kui tahad roosipõõsast võtta vaasi lõikeõit, siis jälgi, et põõsal olevale oksale jääks alles vähemalt 5–6 lehte. Nende kaenaldest kasvavad varsti uued võrsed, mis hakkavad õitsema. Pärast iga põõsa lõikamist desinfitseeri kääre (piiratusega, kange viinaga, vedela pesuvalgendiga). See on küll tüütu, kuid nii väldid võimalike haigustekitajate kandumist teistele roosidele.
Kui soovid avaldada reklaami,
võta meiega ühendust