Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Tüümiani kasutatakse paljudes köökides, sealhulgas Euroopa, Briti, Vahemere, Aafrika, Ladina- ja Kesk-Ameerika, piirkondlike Ameerika ja Kariibi mere köökides.
Värsket ja kuivatatud tüümiani on tavaliselt saadaval supermarketi külmutatud toodete sektsioonis – kasutage vartest eemaldatud lehti või lisage see roogadele tervena. Tüümianitaim on tugev ja vastupidav ning vohab teie koduaias kasvukuudel.
Mis on tüümian?
Tüümian on ravimtaim, mille väikesed lehed kasvavad peenikeste varte kobaratel. Tüümiani kasutatakse igasuguste roogade maitsestamiseks kas eraldi või koos teiste tavaliste maitsetaimedega, nagu rosmariin, salvei ja majoraan. Iga dieedi jaoks sobiv ja väga harva allergeeniks peetav tüümiani võib tarbida igaüks, kes soovib värskete ürtidega süüa teha.
Tüümiani sordid
Kõige sagedamini kasutatakse toiduvalmistamisel harilikku tüümian ja sidrunitüümiani. Sidrunitüümiani välimus sarnaneb tavalisele tüümianile, kuid sellel on iseloomulik sidruni lõhn ja maitse. Võite kohata ka villast tüümiani, roomavat tüümiani, metsik tüümiani ja päkapikk-tüümiani – need kõik sobivad paremini kiviktaimla täidiseks kui kulinaarseks kasutamiseks.
Päritolu
Tüümiani päritolu võib otsida iidsetest ühiskondadest kogu Vahemere piirkonnas, kuigi praegu kasvatatakse ja küpsetatakse seda kõikjal maailmas. Siiski ei ole selle kasutamine alati olnud puhtalt kulinaarne. On tõendeid selle kohta, et iidsed egiptlased kasutasid palsameerimisrituaalides tüümiani võimsaid antiseptilisi omadusi. Roomlased pidasid seda rohtu vapruse ja jõu sümboliks – eriti sõjalise võimekuse osas – ning vahetasid seda omavahel, kinnitasid enne lahingut oksi rõivaste külge ja põletasid selle kimpu, et puhastada õhku kodudes ja palvekohtades.
Keskajal musta surma ajal arvati, et tüümiani aktiivne antiseptiline ühend tümool kaitseb nakkuste eest ja seda kasutati haigusest põhjustatud nahakahjustuste raviks. Hiljem peeti tüümiani müütiliste haldjate olemasolu märgiks. Läbi selle dokumenteeritud ajaloo on tüümiani meeldiva ürdi maitse ja antibakteriaalsete omaduste tõttu kasutatud toiduainete säilitamismeetodites.