Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
Mis on koriander?
Koriander on vürts, mida toodetakse peterselli perekonda kuuluva koriandri taime (Coriandrum sativum) ümaratest punakaspruunidest seemnetest. Sõna koriander võib kasutada kogu taime kirjeldamiseks: lehed, varred, seemned ja kõik. Kuid koriandrist rääkides peab enamik inimesi silmas taime seemnetest toodetud vürtsi. Taime lehti nimetatakse tavaliselt koriandriks, mis pärineb hispaaniakeelsest sõnast koriander või hiina petersell. Koriandri juured ilmuvad kulinaarses kasutuses ka terava lisandina Tai karridele. Koriander kasvab kohaliku taimena kogu maailmas, sealhulgas Euroopas, Aasias, Aafrikas ja Ameerikas.
Päritolu
Koriandri taime päritolu kohta on vähe teada, kuigi üldiselt arvatakse, et see pärineb Vahemerest ja mõnest Edela-Euroopast. Eksperdid usuvad, et selle kasutamine pärineb vähemalt 5000 aastast eKr. Sanskritikeelsetest kirjutistest võib leida viiteid koriandrile ja seemned pandi Egiptuse hauakambritesse. Koriander hindab isegi mainimist Vanas Testamendis, kus Egiptusest põgenevatele juutidele antud mannat kirjeldati kui koriandriseemnet. Koriander oli üks esimesi maitsetaimi, mida kasvatasid Massachusettsi Ameerika kolonistid. Ja seitsmeteistkümnenda sajandi prantslased kasutasid destilleeritud koriandrit teatud tüüpi likööri valmistamiseks. Tänapäeval kasvatatakse koriandrit troopilistes ja subtroopilistes riikides üle kogu maailma ning seda ürti kasutatakse kogu maailmas.
Kuidas see maitseb?
Koriandri seemnetel on meeldiv sidrunimaitse ja lilleline lõhn. Maitse sobib köömnetega väga hästi ja paljud retseptid sisaldavad võrdses koguses kahte vürtsi. Taime lehed ja valminud seemned maitsevad täiesti erinevalt ning neid ei saa asendada. Värske koriander maitseb kirkalt ja teatud protsendile elanikkonnast on see seebise maitsega.
Toiduvalmistamine koriandriga
Terveid seemneid kasutatakse mõnikord marineerimiseks ja soolvees. Koriandri seemned on tavaliselt enne kasutamist röstitud ja jahvatatud; vastasel juhul võib neil olla närimiseks karm tekstuur. Jahvatatud koriandrit kasutatakse vürtsina roogades nagu karri ja küpsetistes. Kuivröstige neid pannil või ahjus madalal temperatuuril, seejärel kasutage jahvatatud koriandri valmistamiseks vürtsiveski.
Lugege kindlasti retseptid hoolikalt läbi. Kui see nõuab hunnikut koriandrit või suunab teid koriandrit hakkima ja varred ära viskama, viitab see värsketele koriandrilehtedele, pigem koriandri seemnetele.