Teile parima veebikogemuse pakkumiseks kasutab see veebisait küpsiseid.
Meie veebisaiti kasutades nõustute küpsiste kasutamisega Lähemalt saab lugeda veebilehe all servas olevast menüüst
SCANDINAVIANHOME OÜ (edaspidi Veebiajakiri "Scandinavian Home" ) haldab järgmist veebiportaali: https://scandinavianhome.ee/
Kasutajate paremaks teenindamiseks kasutab Veebiajakiri "Scandinavian Home" veebiportaal küpsiseid ehk cookie’sid.
Kasutame veebilehel küpsiseid ja küpsistega sarnanevaid tehnoloogilisi lahendusi („küpsised“), mis saadetakse ja salvestatakse kasutaja arvutisse veebilehtede poolt, mida Kasutaja külastab. Küpsis salvestatakse kasutaja veebilehitseja failikataloogis. Juhul, kui kasutaja on külastanud veebilehte varem, loeb veebilehitseja küpsist ning edastab vastava teabe veebilehele või elemendile, mis küpsise algselt salvestas. Lisateave küpsiste kohta on kättesaadav veebilehel www.aboutcookies.org. Küpsised võimaldavad jälgida veebilehe kasutusstatistikat, erinevate veebilehe osade kasutatavust ning veebilehel tehtavaid toiminguid. Küpsisest saadavat teavet kasutatakse veebilehe kasutusmugavuse, sisu parandamise ja turunduse suunamise eesmärgil. Veebiajakiri "Scandinavian Home kuuluvad domeenid võivad muuhulgas sisaldada elemente, mis salvestavad küpsiseid kolmanda isiku nimel.
Veebilehel kasutatavate küpsiste tüübid
-Püsiküpsised on hädavajalikud veebilehel ringi liikumiseks ja selle funktsioonide kasutamiseks. Püsiküpsiste puudumisel ei saaks kasutaja kasutada kõiki veebilehe funktsioone.
-Sessiooniküpsised võimaldavad veebilehel meelde jätta kasutaja poolt tehtud varasemaid valikud (näiteks kasutajanimi, keelevalik) ning seeläbi pakkuda tõhusamaid ja isikupärasemaid funktsioone.
-Jälgimisküpsised koguvad andmeid kasutaja käitumisest veebilehel. Jälgimisküpsisest saadav informatsioon võimaldab tõsta veebilehe kasutusmugavust.
-Reklaamküpsised koguvad andmeid kasutaja sirvimisharjumuste kohta, mis omakorda võimaldab veebilehel esitada kasutaja eelistustega kooskõlas olevat reklaamisisu. Lisaks võimaldab vastav küpsiseliik mõõta reklaamikampaania tõhusust.
Küpsisest keeldumine
Kasutajal on õigus keelduda küpsiste salvestamisest arvutisse. Vastava soovi korral peab Kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Vastava soovi korral peab kasutaja muutma oma veebilehitseja seadeid. Parema ülevaate saamiseks on soovitab vaadata kasutaja veebilehitseja küpsiste haldamise suvandeid. Eritüüpi veebilehitsejad kasutavad erinevaid meetodeid küpsiste keelamiseks. Täpsem informatsioon on kuvatud veebilehel www.aboutcookies.org. Mobiiltelefoni veebilehitsejas küpsiste keeldumise juhenditeks võib vaja minna mobiiliseadme kasutusjuhendi abi. Küpsiste blokeerimisel peab Kasutaja arvestama, et kõik veebilehe funktsioonid ei pruugi pärast küpsiste blokeerimist enam Kasutajale kättesaadavad olla.
2. Lõika kääridega ära varte alumised otsad. Niimoodi imeb piparmünt paremini endasse vett. Ole ettevaatlik, et sa ei lõikaks varsi liiga lühikeseks, kuna siis ei pruugi nad korralikult mahutisse mahtuda.
• Kui lõikad varred kerge nurga alt, siis imeb ürt endasse veelgi paremini vett.
3. Aseta piparmünt vette. Leia väike vaas, purk või mõni muu mahuti ning pane sinna ühe kolmandiku jagu vett. Pane piparmündikimp mahutisse niimoodi, et ära lõigatud otsad oleksid täielikult vee all. Nüüd on piparmündil pidev juurdepääs veele ning tema eluiga on pikem.
• Vaheta iga paari päeva tagant vett, et see puhas püsiks.
• Et piparmünt veelgi kauem värske püsiks, siis võid kasutada destilleeritud või mineraalvett.
4. Kata piparmünt kilega. Laota kilekott õrnalt piparmündikimbule, et ürt ei oleks õhule paljastatud. Kinnita kile kummipaelaga, mis jookseks üle vaasi, purgi või muu mahuti, mida sa kasutad. Sa võid piparmünti hoida nii külmkapis kui ka köögikapi peal.
• Kui piparmünt on korralikult kaetud ja sellel on palju vett, siis kestab see nädalaid, võib olla ka lausa terve kuu.
• Külmkapis olev piparmünt kestab kõigest mõni päeva kauem kui piparmünt, mis on toatemperatuuril.
Piparmündi mähkimine paberrätikusse
1. Tee paberrätikud märjaks. Rebi rullist 2-3 ühenduses olevat paberrätikut ja voldi need üksteise peale, et tekiks paksem paberrätik. Tee rätikud külma veega märjaks ja seejärel pigista üleliigne vesi välja. Need peaksid olema niisked, mitte tilkuvalt märjad.
• Tepitud stiilis paberrätikud peavad paremini vastu märjaks tegemisele ja mähkimisele.
• Liigne niiskus võib põhjustada ürtide kiiret roiskumist, seetõttu on oluline, et paberrätikud ei oleks liiga märjad.
2. Aseta piparmünt paberrätikutele. Tee paberrätikud sirgeks ja aseta need lauale lamama. Aseta piparmündid vertikaalselt ühtlasesse ritta nii, et need võtaks ära vaid poole paberrätikute ruumist. Kui vaja, siis trimmi piparmünti, et see sobiks paberrätikutega.
3. Rulli paberrätikud koos piparmündiga. Keera piparmünt koos paberrätikutega niimoodi rulli, et piparmünt oleks igalt poolt sellega kaetud. See pakub piparmündile olulist niiskust ja samas kaitseb õhu eest.
• Ole rullides ettevaatlik, et sa ei rebiks või muljuks piparmündilehti.
4. Aseta piparmünt külmkappi. Pane niiskesse paberrätikusse mähitud piparmünt suletavasse kilekotti või plastikust säilituskarpi ning aseta koos sellega külmkappi.
• Piparmünt, mis on mähitud märga paberrätikusse säilitab enda värvi, maitse ja tekstuuri vähemalt kaheks kuni kolmeks nädalaks.
Piparmündilehtede sügavkülmutamine
1. Eemalda piparmündilehed varte küljest. Pese piparmünt jaheda veega ning seejärel nopi lehed varte küljest. Selleks võid kasutada ka teravat nuga. Aseta lehed kuivale paberrätikule, et see imeks ära liigse vee.
• Samuti võid lehed ka ära hakkida, kui plaanid neid kasutada toidu sees väikeste tükkidena.
2. Pressi piparmündilehed jääkuubikute vormi. Kasuta ühe kuubiku süvendis ühte või kahte lehte ja tasanda need enda sõrmega.
• Kui sinu jääkuubikute vorm on suurte süvenditega või lihtsalt teistmoodi kujuga, siis on võimalik ühte süvendisse mahutada kaks kuni neli lehte.
3. Täida jääkuubikute vorm veega. Pane igasse süvendisse vett ja tee seda ettevaatlikult jättes natuke vaba ruumi, kuna jääkuubik paisub külmudes.
• Kui sinu piparmündised jääkuubikud on mõeldud kokteilide tegemiseks, siis võid nendesse lisada ka sidrunimahla.
4. Pane piparmündikuubikud sügavkülma. Sügavkülmas püsib piparmünt värskena terve igavikku ning saad seda mugavalt kasutada just siis kui sul vaja on.
Lisaks:
• Kui tahad säilitada suurt kogust piparmünti, siis tasub kasutada selleks kõike kolme ülevalpool väljatoodud meetodit, niimoodi hoiad külmkapis ruumi kokku.
• Ükskõik kuidas sa piparmünti säilitad on parim, kui kasutad seda mõne päeva jooksul peale ostmist.
• Purusta külmutatud piparmündilehed, et nende maitse paremini vallanduks.
• Viska piparmünt ära kui see muutub pruunikaks ja läheb libedaks!
• Niimoodi saad värskena hoida ka teisi ürte nagu petersell, koriander ja rosmariin.
Tekst/kujundus: tootemaailm.ee / Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: istock