Koostis:
500-600 g lõhe- või forellifilee
Soola
Praadimiseks võid
50 g Inglise täisterasinepit (Felixi toode)
30 g mett
1 sl sojakastet (light versioon)
Valmistamine:
Eemalda fileest luud ning kujunda tükk sobivaks. Maitsesta nii naha kui liha poolt õhukese soolakihiga. Pruunista kala naha poolelt võis krõbedaks. Seejärel tõsta kala ettevaatlikult küpsetusvormi ning kata lihapool sinepi-mee ja sojaseguga. Küpseta ahjus tulikuuma grilli all kuni pind on jumekas. Seejärel võta ahjust ning järelküpseta fooliumi või kaane all kuni kala on soovitud küpsusega (sellele roale sobib ka sashimilik väike alaküpsetus). Püüa vältida üleküpsetust, sest kala kaotab nii oma mahlasuse! Serveeri värske salati ja kuumade värskete, tilliga maitsestatud kartulitega.