Sõrnikud on meie lemmikud! Kui täiustada klassikat soolaka kitsejuustuga, siis sünnib neid koos mee ja jogurtiga serveerides täiesti imeline kooslus.
Koostis:
200 g tihket kohupiima lehmapiimast
150 g kitse toorjuustu
1 muna
2 sl sulavõid
0,5 tl vaniljeekstakti või 1,5 tl vaniljesuhkrut
1 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Praadimiseks (selitatud) võid
Serveerimiseks kreeka jogurtit ja mustikamett
Valmistamine:
Ühenda kausis kohupiim, kitsejuust, muna ja sulavõi ning sega ühtlaseks. Lisa jahu ja küpsetuspulbri segu ning jäta taigen ligi 20 minutiks seisma – nii paisub jahu ning sõrnikuid on lihtsam praadida. Soovi korral võid jahu juurde lisada. Kuumuta pann mõõdukalt kuumaks, lisa või. Tõsta suure lusikaga pannile taignaportsud ning lase neil enne ümberpööramist kuldpruuniks küpseda. Ära suru pannilabidaga sõrnikuid madalamaks – las need kerkivad! Hoia neid kuni serveerimiseni soojas (nt 60C ahjus). Serveeri siis maitsestamata jogurti ja meega!