Võiga krõbedaks röstitud sai meega on geniaalselt lihtne maitseelamus. Kui lihtsalt meest (või meie ülimaitsvatest jõhvika- ja mustikameest) jääb väheks, siis pakume teile vaheldust järgmiste ideedega.
Maasikavõi meega
Koostis:
150 g pehmet võid
80 g maasikaid
50 g (jõhvika)mett
Valmistamine:
Ühenda ained ja purusta köögikombainis või sauseguriga ühtlaseks kreemiks. Hoia kaanetatult külmikus ning kasuta 1 nädala jooksul, enne serveerimist lase võil pehmeneda.
Määrdehalvaa
Koostis:
70 g tahinit ehk seesamipastat
70 g mett
Pisut kuuma vett
Soovi korral kuldseks röstitud seesamiseemneid
Valmistamine:
Sega tahini ja mesi ühtlaseks. Vajadusel lisa vett, et saaksid määritava konsistentsi. Tekstuuri ja kasu lisavad seesamiseemned. Hoia halvaad kaanetatult külmikus ning kasuta 1 nädala jooksul.