Koostis
Marineeritud ingver 100 g
Norilehed 6 tk
Riisiäädikas 4 spl
Sushi riis 500 g
Toorjuust toiduvalmistamiseks 150 g
Wasabi-pasta
Täidiseks: avokaado, lõhe, kalamari või kurk
Sojakaste 100 g
Valmistamine
Kalla riisikogus potiga vette (külma) ja sega seda seni kuni vesi muutub häguseks. Seejärel nõruta riis hägusest vees ja lase peale uus vesi. Jätka riisi loputamist ja tee sarnast protseduuri seni kuni vesi jääb selgeks. Kui riis on puhas vala riisile peale 1,5-kordne kogus külma vett. Tõsta pott elektripliidil maksimum kuumusele, kata kaanega ning lase keema tõusta. Kui kuuled keemise häält, sega koheselt riisi, et see põhja külge kinni ei jääks, seejärel lülita pliit välja. Keeda riisi kaane all edasi järelkuumusel 20 minutit. Alles seejärel eemalda riis pliidilt ja aseta kaane alla rätik ning jahuta 50 kraadini. Vala riis madalasse nõusse ning nirista lameda puulusikaga sushiäädikat riisile. Samal ajal püüa puulusikat edasi tagasi tõmmates läbi segada äädikaseguga nii, et riisiterad jääksid terveks ja ei puruneks. Jätka õrnalt segamist, kuni riis on jahtunud, kleepuv ja ilusti läikiv. Kui sushiriis on valmis, valmista ette täidised ning ning rullimiskoht. Lõika valmis kuni 1 cm paksused lõheribad, kurgi- või avokaadoviilud.