Talvised oksad

Talvised oksad

Talv on aeg, mil loodus puhkab ja puud heidavad oma lehed, jättes paljad oksad justkui ootama uut ärkamist. Raagus puuoksad, kuigi väliselt tagasihoidlikud, kannavad endas erilist võlu ja sobivad suurepäraselt dekoratiivseteks elementideks siseruumidesse. Need oksad, mida leidub külluses nii aias kui metsas, toovad koju looduslähedase ja minimalistliku ilu, mida on lihtne ise luua.

Kui soovid oma kodu kaunistada raagus okstega, tasub sammud õue seada ja otsida puid, mille oksad on vormilt huvitavad ja mitmetahulised. Oksakääride abil saad need ettevaatlikult lõigata, jälgides, et valitud oksal oleks erinevad kõrvalharud, mis annavad kompositsioonile sügavuse. Kui sul pole aeda, pakub mets alati rikkalikku valikut ja kindlasti leiab sealt sobivaid raagus puuoksi, mida koju tuua. Oksad tuleks pärast lõikamist puhastada lehejäätmetest ning otsad panna jahedasse vette, et need võimalikult kaua värskena säiliksid.

Looduse ilu säilitamiseks võib oksi kasutada ka nende loomulikus vormis, kuid kui soovid lisada pisut pidulikkust, siis pihustatava värviga on võimalik oksad muuta tõeliselt silmapaistvaks dekoratsiooniks. Valge ja hõbedane värv loovad klassikalise talvise hõngu, samas kui kuldsed ja punased toonid lisavad soojemat ning säravamat tunnet. Kui aga soovid, et oksad jääksid looduslikuks, pole värvimine üldse vajalik – nende loomulik ilu räägib juba iseenesest.

Pärast värvimist tuleks lasta okstel öö läbi kuivada, et värv kinnituks ja oksad saaksid oma täiusliku lõpliku välimuse. Kui oksad on kuivad, saab need asetada sobivasse vaasi või muusse anumasse ning alustada kaunistuste lisamisega. Siinkohal tasub aga meeles pidada, et raagus oksad on oma olemuselt juba piisavalt elegantsed, mistõttu tuleks kaunistustega olla tagasihoidlik. Piisab vaid mõnest jõuluehest või sätendavast detailist, et luua harmooniline ja tasakaalustatud tulemus.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.