Retsept | Raffaello kookose trühvlid

Retsept | Raffaello kookose trühvlid

Koostis:

100 g võid
200 g (pool purki) magusat kondenspiima
100 g kookoshelbeid + 50 g trühvlite veeretamiseks
100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
1 sl mett
2 suurt vaniljevahvlit (50 g)
50 g mandleid (kui soovid, rösti kuumal pannil umbes 5 minutit ja jahuta, siis on mandlid krõmpsumad)

Valmistamine:

Alusta sobiva suurusega potist, kuhu asetad mõned tükid võid ja lisad juurde magusa kondenspiima. Kuumuta segu madalal kuumusel, pidevalt segades, kuni või on täielikult sulanud ning kõik koostisosad moodustavad ühtlase, kreemja massi. Seejärel lisa 100 grammi peeneid kookoshelbeid, mis annavad segule meeldiva tekstuuri ja iseloomuliku maitse. Jätka segamist, et kõik oleks ühtlaselt jaotunud, ja lase segul veel umbes minuti jagu kuumeneda, vältides kõrvetamist või liiga tugevat keemist. Kui segu on valmis, tõsta pott pliidilt ning lase sel jahtuda toatemperatuurini. Selle ajaga jõuab segu pakseneda ja muutuda kergemini töödeldavaks. Samal ajal võid eraldi kausis põhjalikult kokku segada toorjuustu ja mett. Toorjuust annab massile pehmuse ja kreemja konsistentsi, mesi aga lisab loodusliku magususe ja harmoonilise maitse. Jälgi, et kõik oleks ühtlane ja ilma tükideta.

Järgmise sammuna võta ette vahvlid ja haki need peeneks puruks. Seda saab teha käsitsi või kasutada köögikombaini, et saada ühtlane tekstuur. Vahvlipurud aitavad trühvlitele anda kerge krõmpsuva struktuuri, mis täiendab ülejäänud pehmeid ja kreemjaid komponente.

Kui kondenspiima-kookosegu on täielikult jahtunud, lisa see ettevaatlikult mee-toorjuustu segule. Sega kõik koostisosad ühtlaseks massiks, kuni saavutad sileda ja ühtlase konsistentsi, kus kõik maitsed ja tekstuurid on kenasti kooskõlas. Lisa ka hakitud vahvlipurud, segades hoolikalt, et need oleksid igas trühvlis ühtlaselt jaotunud. Valmis trühvlimass tuleks asetada külmkappi, kus see taheneb ja muutub vormitavaks. Soovitatav on massi hoida külmkapis mõni tund või isegi üleöö, et saavutada parim konsistents trühvlite vormimiseks. Kui mass on piisavalt tahenenud, võta külmkapist välja ja hakka moodustama trühvleid. Selleks võta väike kogus segu ja aseta selle keskele terve mandel. Veereta segu käte vahel, kuni moodustub ühtlane pallike, kus mandel on kenasti trühvli sees peidus. Iga trühvel võiks olla suupärase suurusega, et neid oleks lihtne serveerida ja süüa.

Kui kõik trühvlid on pallideks vormitud, rulli need läbi kookoshelveste, et lisada viimane viimistlus ja mõnus krõmpsuv kiht. Kookoshelbed kleepuvad hästi trühvlimassi külge ja annavad neile kauni välimuse ja lisavad veidi tekstuurilist kontrasti. Valmis trühvlid aseta tagasi külmkappi, kus neid saab hoida kuni serveerimiseni. Nii püsivad need värsked, maitsvad ja parajalt jahedad, pakkudes igal ampsul ideaalset tasakaalu magusa, kreemja ja kergelt krõbeda vahel.

Retsept | Raffaello kookose trühvlid
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.