Hubane jõulumeeleolu vanas maakodus

Hubane jõulumeeleolu vanas maakodus

Vana Rootsi maakodu, mille kaunis arhitektuur peegeldab aegumatut elegantsi, on tõeline talvine unelm. Majal on valged aknad, uksed ja talad, mille hallikas fassaad sulandub harmooniliselt ümbritseva looduse kaunisse talvemaastikku. Väljas katab maad värske lumevaip, tuues südamesse mõnusa jõulutunde. Maja esisel alal, tuulekoja ees, seisavad kaks pisikest potikuuske lihtsates ämbrites, mis lisavad veelgi rohkem mahedat talvist ilmet. Vanad suusad on tasasele tuulekojale toetatud, meenutades hubaseid hetki, mis on veedetud suusaradadel. Kuuseokstest pärjad kaunistavad kahte välisust, mille külgedel säravad akende taga tulega valgustatud tähed, mis loovad pehme ja koduse atmosfääri.

Sisenedes sellesse hubasesse kodusse, avaneb valgusküllane, valge ja avar interjöör. Esikuosa on kaunistatud jõululikult, trepi alla seina äärde on kinnitatud poolik vana laud, mille peal uhkeldavad läbipaistvas vaasis kadakaoksad, valged põlevad küünlad ja pisike valge kiriku makett. Nende kohale seinale on kinnitatud riidenagi, millel ripuvad erinevas suuruses ja käekirjas jõulutähed, luues hubase ja piduliku meeleolu.

Elutuba on avar ja valge, seinad kaunistatud lihtsa, kuid samas elegantse, mustrilise tapeediga. Rikkalikud elutoa aknad täidavad päeva jooksul ruumi meeldiva valgusega. Akendele paigutatud nii jõulutähed kui luuderohi, mis valges potis. Toa keskpunktiks on mugav diivan, tugitool ja kiiktool, mille keskele on asetatud ümar valgeks värvitud puidust diivanilaud. Kogu mööbel on ühendatud heledas toonis rombimustris põrandavaibaga, luues ühtse ja harmoonilise ilme.

Ühes nurgas akna all uhkeldab suur jõulupuu, mis on kaunistatud vanade, kaunite ja traditsiooniliste jõuluehetega. Teises nurgas pakub vana ümarahi hubast soojust, mille kõrval praksub kaminas mõnus tuli. Kamina ülale on tehtud kuuseokstest lihtne pärg, mis täiendab jõulumeeleolu koos kamina kõrvale paigutatud õlgedest jõulusokuga.

Köögi osas on tehtud lihtsad jõulukaunistused. Eriti võluv on vanas puukastis olev eheteta pisike kuusepuu.

Elutoast on vaade otse söögituppa, kus laud juba kaetud jõuluõhtuks. Laud on kaunistatud heledas beežis toonis laudlinadega, mille keskele on paigutatud kuuseoksad, suured käbid ja õunad, nende vahele aga hõbedased küünlajalad koos valgete küünaldega. Laua äärtesse paigutatud lauanõud ja igale taldrikule lisatud salvrätid koos jõulutähtede ja kuuseoksaga, mis loovad piduliku ja elegantse õhkkonna.

Magamistoas on voodi mõlemale küljele öökapile paigutatud jõulumeeleolu loomiseks väiksed kuuseoksad koos anumaga, et oksad liiga kiirelt ära ei kuivaks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.