Üks imeline jõulukaunistusega Rootsi maja

Üks imeline jõulukaunistusega Rootsi maja

Rootsis elava Emelie Sundbergi suvila on just nagu välja lõigatud pildiraamatu pilt, kus igal nurgal on oma lugu ja igal detailil oma tähendus. Majake, mis asub sügaval Skandinaavia looduse rüpes, on Emelie jaoks enamat kui lihtsalt kodu — see on loominguline oaas, mis pakub rahu ja inspiratsiooni. Kui astuda üle ukseläve, on tunne, nagu oleks sisenenud teise maailma, kus aeg liigub aeglasemalt ja igal sammul võib avastada midagi uut.

Igal hommikul valgub suvila heledatele puitpõrandatele päikesevalgus, mis mängib rõõmsalt heledates toonides vaipadel, tuues esile nende tekstuurid ja soojuse. Tuba täitub vaikselt elu ja hubasusega, justkui oleksid kõik esemed omavahel vaikses dialoogis. Emelie on valinud igale ruumile oma iseloomu, kus peamine läbiv toon on rahulik roheline — värv, mis peegeldab ümbritseva looduse rahu ja tasakaalu. Tumedast, naturaalsest puidust mööbel mõjub elegantselt ja harmooniliselt koos roheliste toonidega, mis on hoolikalt sobitatud nii veranda kui ka köögi seinapaneelidega.

Kõige erilisem on aga jõulude eelne aeg, mil suvila omandab peaaegu muinasjutulise ilme. Jõulutähtede soe kuma, kuuseokste mahe lõhn ja pehmete küünlaleekide värelev valgus loovad maagilise atmosfääri. Emelie ei pea kasutama midagi üleliigset — lihtsad, kuid stiilsed detailid annavad edasi just selle, mis teeb jõulud eriliseks. Kaks kõrget ja uhket jõulupuud seisavad uhkelt majas, kaunistatud minimalistlikult, kuid täiusliku tasakaaluga. Iga okas tundub peegeldavat vaikset ootusärevust, mida kingipakid kuuskede all veelgi rõhutavad. Need ootavad kannatlikult oma aega, et jõuluõhtul tuua rõõmu ja üllatusi.

Nüüd valmista õhuke riba, et katta lehvi keskosa. Keera see ümber paar korda ja kinnita tagant teibiga. Lõika volditud tapeedist veel üks õhuke pabeririba, mis moodustab lehvi otsad. Suuna volditud riba ülaosast veidi kitsamaks ja lõika iga otsa alusesse V-kuju. Valmista kaks riba. Kleebi need ribaotsad lehvi taha ja valmis see ongi!

Veranda on eriline koht, kus aeg peatub. Siin on mõnus istumisnurk, kus võib tunda külma talvehommiku karget värskust, samal ajal kui soe pleed hoiab kehasoojust. Siin armastab Emelie veeta hetki koos tütrega, nautides lihtsaid, ent tähendusrikkaid momente.

Magamistuba on vaikuse ja rahu tempel. Selle keskmes on kaheinimesevoodi, mis on kaetud pehme linasest kangast voodipesuga, mille tekstuur paitab nahka. Efektne voodipeats tõmbab pilku, aga jääb siiski maitsekaks, lisades ruumile õrna luksusliku puudutuse. Seinad on kaetud lihtsa lehemustriga tapeediga, milles põimuvad valge ja rohelise toonid, tuues esile looduslähedase harmoonia, mis läbistab kogu suvila.

Kõik see kokku loob mulje, et Emelie maailm pole lihtsalt tema enda varjupaik, vaid avatud ja elav ruum, mis meelitab ligi nii sõpru kui ka kaubamärke, kes soovivad oma tooteid selles unikaalses ja fotogeenilises keskkonnas esitleda. Pole kahtlustki, et jõulud Emelie suvilas on midagi erilist.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Instagram, @emelie.sundberg

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.