Retsept | Kodused kookosekommid

Retsept | Kodused kookosekommid

Koostis:

200g  kookoshelbeid
200g tumedat šokolaadi
1/2 purki magusat kondenspiima
2 tl suhkrut
1 tl maisitärklist
36g kookosõli

Valmistamine:

Alusta kookoshelveste, suhkru ja maisitärklise hoolikast segamisest, et kõik koostisosad omavahel ühtlaselt seguneksid. Sellise põhjaliku segamise eesmärk on tagada, et hilisemad lisandused ja lõpptulemus oleksid ühtlased ning tekstuur meeldivalt sile. Kui kõik kuivad ained on omavahel hästi läbi segatud ja tekkinud on ühtlane mass, lisa kondenspiim. Kondenspiim seob kuivained omavahel kokku ning annab segule magususe ja niiskuse, mis on kommide vormimiseks hädavajalik.

Seejärel sega massi nii kaua, kuni see hakkab tihkemaks muutuma. Segamise käigus toimub koostisosade omavaheline keemiline sidumine, mistõttu mass muutub paksemaks ja käsitletavamaks. Paksus ongi see, mida siinkohal vaja, kuna sellest hakkad hiljem vormima erinevaid kommikujusid. Järjepidev segamine on väga oluline, et mass saavutaks just sellise tiheduse ja püsivuse, mis laseks hiljem komme vormida ilma, et need lagunema hakkaksid. Kui mass on saavutanud õige konsistentsi, on aeg see külmikusse tahenema panna. Mass peaks jahedas seistes muutuma veelgi tugevamaks ja lihtsamini vormitavaks, seega lase tal piisavalt kaua jahedas olla, et kõik maitsed ja tekstuurid saaksid settida ja ühtlustuda.

Kuni mass külmkapis taheneb, saad keskenduda šokolaadikihi ettevalmistamisele. Võta oma šokolaad ja sulata see koos kookosõliga. Sulatamine toimub madalal kuumusel, et šokolaad jääks siidine ja ühtlane. Kookosõli lisamine muudab šokolaadikihi vedelamaks ja kergemini käsitletavaks, aidates samal ajal ka šokolaadil pärast tahenemist mõnusalt krõbeda tekstuuri saavutada. Jälgi, et šokolaad sulaks aeglaselt ja ühtlaselt, et vältida tükkide või kõrbenud maitsete tekkimist. Kui šokolaad on ühtlaselt sulanud ja mass külmkapis tahenenud, on aeg hakata komme vormima. Võta külmkapist mass ja kujunda sellest erinevaid kujusid, olgu need siis tavalised pallikesed, kuubikud või muud meelepärased vormid. Kujundamisel võid kasutada käsi või sobivaid tööriistu, mis aitavad massi täpselt soovitud kuju saada.

Kui kõik kommid on vormitud, jätkub protsess šokolaadikihiga. Kommide katmiseks tõsta need ükshaaval sulanud šokolaadisegusse. Kahvlid on suurepärased abivahendid, et kommi šokolaadi sisse kasta ja seejärel šokolaadisegusest välja tõsta. Jälgi, et iga komm oleks ühtlaselt šokolaadiga kaetud, kuna see lisab kommile nii maitset kui ka tekstuuri. Kui iga komm on šokolaadiga kaetud, aseta need hoolikalt küpsetuspaberile. See aitab vältida šokolaadi kleepumist pindadele ning tagab, et kommid säilitavad oma ideaalse kuju. Selleks, et küpsetuspaberil olevad kommid oleksid lihtsamini külmikusse tõstetavad, võid panna küpsetuspaberi alla taldriku või mõne muu sarnase lameda aluse. See muudab kogu kommide külmikusse tõstmise protsessi märksa lihtsamaks ja mugavamaks. Pane šokolaadiga kaetud kommid külmikusse veel üheks tunniks, et šokolaad saaks taheneda ja saavutada oma lõpliku kuju ja tekstuuri.

Retsept | Kodused kookosekommid
Retsept | Kodused kookosekommid
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: 1, 2, 3 basicswithbails.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.