Sinine mereteemaline lastetuba

Sinine mereteemaline lastetuba

Pisike lastetuba, inspireeritud merelisest temaatikast, võlub oma julge ja intensiivse sinise tooniga, mis seob ruumi ühtseks tervikuks. Siin on kasutatud rohkelt detaile ja elemente, mis viivad mõtted mere ja mereäärse elu juurde. Väikestes ruumides on iga element hoolikalt läbi mõeldud, et luua harmooniline ja esteetiline keskkond, kus lapsed saavad tunda end mugavalt ja inspireerituna.

Seinalt leiame ilusaid pisikesi mudellaevu, mis otsekui sõuavad läbi kujuteldavate lainete, lisades ruumi eripära ja toredat mängulisust. Nagid, mis võiksid esmalt tunduda lihtsalt praktilised, on saanud merehõngulise välimuse ning neid kaunistavad vanad aerud. Need aerud, mis kunagi kuulusid võib-olla päris paadile, on saanud uue elu lastetoa sisustuses, andes sellele veidi ajaloohõngu. Sinna juurde lisanduvad triibumustrid, mis on samuti mereteemaga tihedalt seotud, meenutades meremeeste riietust või lainetust rannal. Need detailid loovad tunde, et tuba on kui väike mereäärne maailm, kuhu on lastel rõõm tagasi tulla.

Mööbel, mis on ruumi keskmes, on suuresti restaureeritud, tuues esile vana ja uue koosluse ilu. Enamik mööbliesemetest on värvitud valgeks, mis kontrastib kaunilt julge sinise tooniga. Valitud on CAPAROL Samtex 7 E.L.F. matt toon, mis annab seintele sügavuse ja samas rahuliku alatooni. Valge ja sinine toon toimivad koos suurepäraselt, tuues ruumi õhulisust ja avarust, isegi kui tegu on pisikese toaga. Need kaks värvi, mida peetakse sageli klassikalisteks, on mereteemalise toa puhul ideaalsed valikud, sest need loovad tasakaalu ja ühtse visuaalse keele.

Ruum ei ole siiski piiratud ainult valge ja sinisega – interjööris on oskuslikult lisatud erksaid värvilaike, mis elavdavad atmosfääri. Need värvilaigud tulevad esile läbi erinevate sisustuselementide, nagu raamatud, tekstiilid ja muud aksessuaarid. Raamatud, mis võivad olla paigutatud riiulitele või väikesesse kummutikesse, lisavad oma mitmevärviliste kaantega ruumi veidi spontaansust ja lõbusust. Tekstiilid, olgu need padjad, kardinad või voodikatted, toovad ruumi soojust ja pehmust, samas kui aksessuaarid, näiteks väiksed kujukesed või mere temaatikaga esemed, lisavad oma detailirohkusega täiendavat võlu. Ruumis on ühendavaks elemendiks valge kaltsuvaip, mis asetseb põrandal ning aitab luua terviklikku ja tasakaalustatud interjööri. Vaip mitte ainult ei paku hubasust ja pehmust, vaid toob ruumi ka visuaalset struktuuri, olles ühenduslüliks mööbli ja seinte vahel. Põrand ise jääb tahaplaanile, kuna vaip haarab tähelepanu ja toob ruumi harmoonia.

Taaskasutuse teema on selles toas samuti väga olulisel kohal. Näiteks lastevoodi, mis on pikendatav ja seega praktiline kasvava lapse jaoks, on leitud taaskasutusest. Voodi vajas põhjalikku värvimist ja korrastamist, et sobituda interjööriga – valiti klassikaline valge toon, mis sulandub hästi ülejäänud ruumi sisustusse. Sama saatus tabas riiulit ja väikest kummutit, mis samuti said uue elu tänu Vivacolori mati tooni valgele mööblivärvile. Mööbliesemed värviti kolm korda, et saavutada ühtlane ja vastupidav tulemus, mis sobituks harmooniliselt mereteemalisse keskkonda. Kõik need detailid, värvitoonid ja sisustuselemendid moodustavad koos terviku, mis teeb sellest väikesest lastetoast erilise koha, kus on mõnus mängida, lugeda ja unistada. Ruumi iga nurk on täidetud mõtte ja armastusega, luues keskkonna, mis on nii visuaalselt köitev kui ka praktiline lapse jaoks, pakkudes samas piisavalt ruumi fantaasiaks ja loovuseks.

Mereteemaline nagi ja rooliratta peegel, on ideaalseteks detailideks mereteemalisse lastetuppa. Seinal vanakraami turult leitud vana rippkiik, mis õmmeldud ümber, just sobivaks seina dekoratsiooniks. Rippkiige kangaosale maalitud peitslakiga merel seilav laevuke. Dekoratsiooni puitdetailid said aga uue peitslaki kihi.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Scandinavian Home |  J.Gotta

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.