Boheemia stiil põhjamaa interjööris

Boheemia stiil põhjamaa interjööris

57-ruutmeetrine kahetoaline korter, mille atmosfääris põimuvad elegantselt mitmete kultuuride ja ajastute hõngud, on justkui peidetud maailm erinevate inspiratsiooniallikatega.

Korteris domineeriv boheemlaslik õhustik tuleb esile läbi paljude sisustusdetailide, mis on omandatud nii vanakraamiturult kui ka kaugematelt reisidelt. Iga ese tundub olevat eraldi valitud, kandes endas unikaalset lugu ja ajalugu, mis lisab ruumile personaalsust ja sügavust. Kaunistused ja esemed ei piirdu ainult ühe kindla kultuurilise joonega, vaid on inspireeritud mitmekesistest maailmavaadetest, mis loovad kokku harmoonilise, kuid samas ootamatu koosluse. Tekstiilide maailm, mis ilmneb dekoratiivpatjade, pleedide ja voodikatete kaudu, toob ruumi soojuse ja pehmuse, kuid ka elavuse, sest iga muster ja materjal jutustab midagi erinevat. Need detailid on justkui peegeldused kaugetest paikadest, kus iga nurk tundub olevat saanud mõjutusi maailma eri kultuuridest ja geograafilistest piirkondadest.

Korteri seinad on põhitoonilt valged, pakkudes neutraalset ja ajatut tausta, millele kõik värvilised ja julged aktsendid võivad rahulikult toetuda. Põrandate puhul on aga valitud julgem ja silmatorkavam lähenemine – mustaks värvitud puitpõrand lisab ruumile sügavust ja tasakaalu. Must põrand mõjub samaaegselt nii elegantse kui ka veidi salapärasena, tuues esile kõikvõimalikud sisustusdetailid. Värvilised aktsendid, mida leidub nii sisustuses kui ka dekoratsioonides, annavad korterile aga energilise ja mängulise tunde, luues harmoonia erinevate toonide ja tekstuuride vahel.

Elutuba on avar ja suur, pakkudes piisavalt ruumi nii mugavaks lõõgastumiseks kui ka praktiliseks tööks ja sotsialiseerumiseks. Diivan, mis on pehme ja kutsuv, paikneb mugavalt ühe osa toas, olles ideaalne koht rahulikeks õhtuteks kamina ees, samas kui ruumi teises osas asub töölaud ja raamaturiiul, pakkudes võimalusi keskendunud töötegemiseks. Raamatud ja muud esemed riiulitel lisavad omakorda ruumile karakterit, pakkudes nii praktilist ladustamisruumi kui ka visuaalset huvi. Lisaks diivanile ja tööruumile on elutoas ka söögilaud, mida ümbritsevad toolid, mis pärinevad erinevatest ajastutest ja stiilidest. Iga tool tundub olevat unikaalne, mis loob huvitava ja eklektilise koosluse, lisades omakorda sisekujundusse sügavust ja isikupära.

Elutoas olev töötav kamin on ruumi südameks, pakkudes külmadel talveõhtutel soojust ja lisades elutoale hubasust. Selle kohal ripub võimalik, et mõni antiikne kunstiteos või peegel, mis lisab ruumile elegantsi ja rafineeritust. Kamin ise loob aga sooja ja tervitava atmosfääri, mis kutsub pererahvast ja külalisi end selle lähedale kogunema. Kuna korteri planeering on läbi maja, avaneb elutoast ja söögitoast otsevaade köögile, mis loob ruumide vahel voolava ja avatud tunde.

Köögis on samuti valitud musta ja valge värvikombinatsioon, mis lisab modernset ja šikki tunnet. Köögimööbel on paralleelne ja minimalistlik, järgides skandinaavialikku funktsionaalsust ja selgust, kus puhtad jooned ja praktilised lahendused on ühendatud esteetiliselt meeldiva väljanägemisega. Ühel seinal paikneb töötasapinna kohal kolm stiilset rippvalgustit, mis loovad kööki hubase valgustuse ja lisavad ruumile disainielemendi. Kõik köögidetailid tunduvad olevat valitud suure hoolikusega, arvestades nii praktilisust kui ka visuaalset harmooniat.

Köögi kõrval asub magamistsoon, mis on mõnevõrra ebatavalises asukohas – otse köögi lähedal. Selle piirkonna piiratud ruumiolud on mõistlikult ära kasutatud, võimaldades siiski luua funktsionaalse ja mugava magamisnurga. Suur voodi koos väikese öökapiga on paigutatud nutikalt nii, et ruum tundub avaram ja õhulisem, kui see tegelikult on. Magamistsoonist avanevad kahele poole avatavad uksed otse rõdule, mis lisab ruumile veelgi rohkem looduslikku valgust ja õhulisust. Rõdu ise on õdus ja hubane, pakkudes ideaalset kohta, kus nautida nii varajasi hommikuid kohvitassi seltsis kui ka sumedaid suveõhtuid. Rõdu ümbritsevad taimed ja mugavad mööbliesemed teevad sellest ideaalse puhkenurga, kus võib hetkeks aeg maha võtta ja nautida vaikust.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.