Ebakorrapäraste seintega, efektne vannituba

Ebakorrapäraste seintega, efektne vannituba

Vannituba, mis on hoolikalt ja läbimõeldult planeeritud, suudab muutuda kodu oaasiks, pakkudes nii esteetilist naudingut kui ka praktilist kasutusmugavust. Kujutle ruumi, mille ebakorrapärased seinad pakuvad dünaamilist vaheldust ja annavad vannitoale erilise isikupära. Seinad, mis ei järgi traditsioonilisi sümmeetrilisi mustreid, loovad ainulaadse atmosfääri, milles kõik tundub pisut ootamatu ja samal ajal huvitav. Kui astud sellesse vannituppa, tunned, et oled justkui astunud teise dimensiooni, kus seinad on justkui elavad, reageerides valguse ja varjude mängule.

Sellise vannitoa loomisel on suurte keraamiliste seina- ja põrandaplaatide kasutamine lausa geniaalne lahendus. Need suured plaadid loovad sujuva, peaaegu lõpmatu pindade tunnetuse, mis rõhutab ruumi avarust ja luksuslikkust. Suured plaadid sobivad eriti hästi just avarasse vannituppa, kus neil on ruumi oma täit potentsiaali näidata. Kujutle, kuidas iga plaadi pind peegeldab õrnalt valgust, andes vannitoale õhulisuse ja kerguse. Samuti on plaatide suurem formaat praktiline valik, kuna neid on lihtsam hooldada ja vähem vuuke tähendab vähem võimalikke määrdumiskohti.

Kuid vannitoa kujundus ei seisne vaid plaatides. Mööbel mängib olulist rolli üldmulje loomisel. Selle vannitoa mööbel on valitud teadlikult ja elegantselt – kõrgläikega pinnad, mis peegeldavad valgust ja loovad luksusliku tunde, ning niiskuskindel materjal, mis peab ajale ja kasutusele vastu. See kombinatsioon annab vannitoale puhta ja kaasaegse ilme, mis ei muutu aja jooksul igavaks ega vanane kiiresti. Kõik detailid on omavahel kooskõlas: pesumasina ja kuivati ala on diskreetselt peidetud plaatidega kaetud nurka, andes vannitoale tervikliku ja organiseeritud välimuse.

Disain pole aga pelgalt praktilisus. See vannituba on ka peenelt kaunistatud, et tuua ruumi elu ja värve. Kraanikausi kapile ja seinakapile asetatud roheliste lehtedega oksad on täiuslik aktsent. Need toovad ruumi värskust ja looduslikku võlu, kontrastides pehmete ja läikivate pindadega. Iga kord, kui sisened sellesse ruumi, tervitab sind kerge, looduslik element, mis tuletab meelde, et vannituba pole pelgalt funktsionaalne ruum, vaid koht, kus saab lõõgastuda ja hetke nautida.

Disaini praktiline aspekt pole samuti unustatud. On teada tõsiasi, et kui vannituba on madala laega, siis plaatide vertikaalne paigutus võib olla tõeline päästerõngas. Vertikaalselt paigaldatud plaadid suudavad visuaalselt rõhutada ruumi kõrgust, muutes selle avaramaks ja kõrgemaks, kui see tegelikult on. Samas, kui plaadid asetada horisontaalselt, saab luua mulje laiemast ja avaramast ruumist. See optiline illusioon on disainerite poolt laialdaselt kasutatav võte, mis aitab ka väiksematel ruumidel tunduda suuremana. Kõik need väikesed detailid – alates plaatide paigutusest kuni mööbli valikuni – loovad terviku, mis on korraga nii visuaalselt võluv kui ka praktiliselt funktsionaalne.

See vannituba on ehe näide sellest, kuidas disain võib mõjutada meeli ja luua keskkonna, mis on ühtaegu luksuslik ja hubane. Erinevate elementide oskuslik kombineerimine, suured plaadid, elegantsed mööbliesemed ja looduslikud aktsendid, loovad ruumi, mis on ideaalne inspiratsiooniallikas kõigile, kes soovivad oma vannitoast teha midagi erakordset.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.