Marmorist inspireeritud graniitkeraamikaga vannituba

Marmorist inspireeritud graniitkeraamikaga vannituba

Vannituba, mille atmosfäär peegeldab minimalistlikku elegantsi, on paigutatud nii, et iga element oleks täiuslikus tasakaalus. See on ruum, kus kaasaegne lihtsus kohtub ajatu luksusega. Sisenedes haarab pilku koheselt seinte ja põrandate kattematerjal — Bricmate graniitkeraamika, mille pinnastruktuur on inspireeritud marmorist, kandes nime M Ceppo di Gre. Need 60x60 plaadid loovad ümbritseva harmoonia, kus jahe kivim struktuur jutustab lugu loodusjõudude meisterlikkusest ja looduslike vormide igikestvast ilust. Plaatide kergelt hallikas varjund lisab ruumile mõõdet ja sügavust, luues rahustava atmosfääri, mis haarab kõiki meeli.

Valgeks värvitud lagi, mille kaldeline joon järgib vannitoa minimalistlikku filosoofiat, loob ruumile avaruse tunde, olles samal ajal soojalt kutsev ja hubane. Lagi pole mitte lihtsalt tehniline detail, vaid ühendav jõud, mis seob vannitoa erinevad elemendid üheks terviklikuks kompositsiooniks. Selle all paigutatud valge valamu ja vann räägivad puhtast vormist ja funktsionaalsusest. Iga joon, iga kurv vannis ja valamus on peenelt tasakaalus, jättes mulje, nagu oleks kõik täpselt oma koha leidnud.

Ruumis on selgelt domineerivaks värviks must, mis läbib vannituba justkui peen häälestatud aktsent. Tapwelli tarvikud, alates kraanikausi segistist kuni duššisegistiteni, räägivad funktsionaalsuse ja disaini kokkupuutepunktist, kus vorm järgib kasutusmugavust, kuid ei tee kompromisse esteetikas. Need mustad detailid on ühtaegu silmapaistvad ja tagasihoidlikud, luues kontrasti heledate pindade ja siledalt voogava valgusega. Iga element, olgu see käterätikuivati või dušširuumi eraldav raamitud klaas, on hoolikalt valitud ja omab oma kohta selles täpselt kalkuleeritud ja puhtas keskkonnas

Dušširuumi klaas, mis raamib dušikabiini, on justkui peaaegu nähtamatu piir, eraldades ja ühendades samal ajal ruumi osi. Must raam klaasi ümber lisab kompositsioonile tugevust, tuues esile minimalismi sügava ja kindla karakteri. Mustade toonide kaudu läbistab ruumi kindel ja stabiilne tunne, milles on peidus turvalisus ja suletus, samal ajal kui klaas avab ruumi visuaalselt ja laseb valgusel vabalt liikuda.

Ruumis peegelduv valgus on hoolikalt paigutatud, täites vannitoa lakke süvistatud valgustite kaudu. Nende valgustite paigutus ei tõmba liigselt tähelepanu, vaid võimaldab valgusel voolata orgaaniliselt, esile tuues detailid ja tekstuurid, kuid samas luues pehme ja ühtlase valguse, mis kutsub lõõgastuma ja rahunema. Need valgustid mängivad osavalt Bricmate graniitkeraamika kivistruktuuri peal, andes esile selle peened varjundid ja detailid, mis võivad esmapilgul jääda märkamatuks, kuid mida valgustus aitab tähelepanuväärsemaks muuta.

Kontrasti lisavad ruumi kergelt soojad oranžid käterätid, mis näivad nagu värvilaigud must-valges harmoonias. Need oranžid detailid ei ole juhuslikud, vaid justkui hoolikalt valitud aksendid, mis annavad vannitoale pisut energiat ja elu, ilma et häiriksid selle minimalistlikku põhiolemust. Oranž toob mängulise nüansi, meenutades, et isegi kõige rangem disain võib olla soe ja kutsuv.

Vannitoas on tasakaal kõiges — materjalides, värvides, valguses ja vormides. See on koht, kus detailid on hoolikalt valitud ja läbimõeldud, luues ruumi, mis ei ole mitte ainult esteetiliselt meeldiv, vaid ka praktiline ja funktsionaalne.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: historiskahem.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.