Katusekorruse magamistoad

Katusekorruse magamistoad

Kuidas luua üks mõnus hubane magamistuba katusekorrusele ehk pööningule?

Ühe katusekorruse kujundamine on alati üks päris suur väljakutse, kuna sisekujunduse osas peab väga palju nuputama. Tuleb mõelda sellele, kuidas kujundada ja paigutada, et ruum tunduks avaram, valgusküllasem ja hubasem. Mõelge milliseid detaile ja mööblit soovite magamistoas näha? Kas soovite magamistuppa juurde töölauda või tualettlauda?

Või soovite magamistuppa isiklikku garderoobi? Läbi tuleb mõelda ka tegevused, kus täpsemalt toimub suurem liikumine, püsti seismine, sest selline tegevus võiks jääda toa keskele. Töölaua või tualettlaua planeeritav paik võiks jääda kohta, kust püsti tõustes koheselt pead ära ei lööks. Pahatihti ongi katusekorruse ruumiosa mitte liialt suur ja seetõttu on magamistoa planeerimine antud ruumis veelgi raskem.

Seetõttu tuleks kogu pind nutikalt ära kasutada, tehes näiteks madalamale osale panipaigad või riiulid. Väikese ruumi puhul tuleks vältida ülekuhjumist ja hoida kujundamisel minimalistlikku joont. Kui laes paistmas katusetalad, saab need sisekujunduse jaoks efektselt ära kasutada.

Katusekorruse värvitooni osas võiks esile tulla heledad toonid või valge värvitoon, mis annaks toale veelgi avarama ja valgusküllasema ilme. Erinevaid värvilaike saab interjööri tuua läbi erinevate detailide, dekoratiivesemete, sisustustekstiilide ja lillede. Valitav mööbel võiks olla samuti valge või heledat värvitooni, et jätta ruumist avaram mulje. Kui kujundatav pind on suur, võib kasutada ruumis ka tumedaid pehmeid toone, kuid sel juhul vaid valitud osas, kuhu paistab peale looduslik valgus, muutes värvitooni gammat heledamaks ja hubasemaks. Katusekorruse värvitooni osas võiks esile tulla heledad toonid või valge värvitoon, mis annaks toale veelgi avarama ja valgusküllasema ilme. Antud interjööri lisatud värve läbi tekstiili, lambi, vaiba, mööbli ja pildiraamide.

Väikese ruumi puhul tuleks vältida ülekuhjumist ja hoida kujundamisel minimalistlikku joont, nagu antud ruumis seda tehtud on. Paremal küljel pole tapeeditud sein vaid tapeeditud maast laeni lükandustega kapp. Kas pole mitte huvitav ja omapärane lahendus?

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAGAMISTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.