Retsept | Höögvein

Retsept | Höögvein

Kirjutades seda retsepti, tekkis minus taas igatsus hõõgveini järele. See pole lihtsalt jook, vaid tõeline meeleolu loov kaaslane, mis toob lähedased kokku. Kujutle, kuidas talvel jõululaadal jalutades, külm karge õhk põski punetama paneb, kuid hõõgvein soojendab hinge. Kõrvus kõlavad jõulumuusika helid ja kogu õhustikus valitseb pidulik rahu. Tõepoolest, hõõgvein on maagiline jook, mis täidab hetked erilise soojuse ja meeleoluga.

Koostis:

1 liiter punast veini
50ml rummi
2 apelsini           
7 nelki
2 pulka kaneeli
1 tähtaniis
50g suhkrut

Valmistamine:

Valage punane vein potti ja asetage pliidile. Soojendage seda aeglaselt, hoides temperatuuri madalal ja vältides keemist, et säilitada veini maitse. Kui vein on piisavalt soe, lisage sinna kaneelikoored, nelgid ja tähtaniis. Need vürtsid annavad joogile mõnusa sooja maitse ning aromaatse aroomi.

Pärast vürtside lisamist viilutage apelsinid õhukesteks viiludeks ja lisage need veinile. Apelsinide tsitruseline värskus täiendab vürtside sügavust, pakkudes maitsele tasakaalu. Seejärel valage juurde rumm, mis annab joogile täidlust ja magusat nüanssi. Lisage ka suhkur, reguleerides selle kogust vastavalt oma maitsele. Pruun suhkur või mesi lisavad sügavust ja veidi karamellist maitset.

Segage kõik koostisosad läbi ja laske joogil madalal kuumusel tund aega haududa. See aeg võimaldab maitseainetel, apelsinidel ja rummil täielikult veiniga seguneda, luues rikkaliku ja tasakaalustatud maitse. Jälgige, et vein ei hakkaks keema, et säilitada selle pehmus ja alkoholisisaldus. Kui tund on möödunud, kurnake jook läbi sõela, eemaldades vürtsid ja apelsiniviilud. Seejärel kallake vein ettevaatlikult tassidesse. Nüüd on soe ja aromaatne jook valmis serveerimiseks ja nautimiseks.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: dreamstime.com

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.