" Ösel on ju teatavasti vana Saaremaa nimi sellest ajast, kui Tallinn veel Reval oli. Birch on väljamaa keeli kask, aga kui kodukeeli kirja panna, siis tuleb sellest üks kena ning isegi täitsa Saare murraku moodi söna: BÖRCH! Börchi kasemahlad on madala suhkrusisaldusega, loomulikult säilitusainetevabad ning aus ja kodumaine mahetoodang. Börchi HÄPU on nimelt just see sama vanaema hapendatud kasemahl, mille me lapsepõlves janu kustutamiseks heinamaale kaasa võtsime! See on täitsa puhas elusloodus pudelis! Ei ole pastöriseeritud ega muud lisatud säilitusaineid. Maitseb hapukalt ning on pisut kibeda järelmaitsega. Võib vist öelda, et see on veganite keefir – teeb kõhule head. Aga see mõru mekk teeb ta ka sobivaks erinevate kokteilide ja mokteilide jaoks ".
" Lisaks vanaema traditsioonilisele hapendatud kasemahlale on meil valikus veel paar mõnusat maitset: Hapendatud kasemahlast on meil üks hää piparmündijook MÖHHIITO – selline Põhjamaine Mojito või piparmündi-laimi jäätee. Vanaema hapukast rabarberikoogist inspireerituna tegime RUUBENi joogi rabarberiga. Aga ka värskest kasemahlast on meil põnevaid maitseid: nii soojendab INGE kõiki ingverisõpru, ja ASTEL on selline teravmeelne astelpajumaitseline eputaja, kes pidi end lausa EV100 Presidendi vastuvõtul esitlema ".
Kas on mõni jook mida väga soovitate proovida?
" Kuumadel päevadel on kindlasti väga head janukustutajad MÖHHIITO ja RUUBEN, just tänu oma hapukusele. Aga maitsemeeled on niivõrd erinevad, et eks igaüks peab ise oma lemmiku leidma ".
Tekst:ScandinavianHome ÖselBirch kasemahl
Fotod: ÖselBirch kasemahl