Korvikeste taigen
200 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
6 dl jahu
0,25 tl soola
Valmistamine:
Või vahustada suhkruga, lisa üks muna, vahusta läbi, siis teine muna, vahusta läbi, lõpuks lisa jahu ja sool, vahusta läbi. Kui kohe tegema ei hakka, panna vahepeal külmkappi, et taigen liiga vedelaks ei sulaks. Kata vormi põhi ja küljed õhukese ühtlase taignakihiga. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni muutuvad kollakas-pruuniks (umbes 10 min). Korvikesed võib juba mitu päeva varem valmis küpsetada ja säilitada enne täitmist toatemperatuuril.
Tarretis:
1,5 dl vedelikku (magusat mahla, morssi, punast kompotivedelikku)
2 tl zelatiini
8 tl vett zelatiini paisutamiseks
Täidis:
Erinevad marjad ja puuviljad omal valikul