Retsept | Stritsel juustu, kirsstomati ja jalapenoga

Retsept | Stritsel juustu, kirsstomati ja jalapenoga

Koostis

Lihtne pärmitaigen
Koostis

500 g piima
800 g jahu
120 g suhkrut
120 g võid
pakk kuivpärmi ( 12 g)
soola
 
Täidis
200g  Suitsusink
200g  Kirsstomat
150g riivjuustu
50 Jalapeno viile
Stritsli määrimiseks 1 muna

Valmistamine | Eelkergitusega pärmitaigen

Soojenda piim umbes 50 kraadiseks. Lisa kaussi suhkur, kuivpärm ja pool jahu kogusest. Sega antud kogus piimaga omavahel kokku ja jätta 20 minutiks eelkerkima rätiku alla. Nüüd lisa ülejäänud jahu ja sulatatud või ning näpuotsatäis soola ja sõtku see üheks. Seejärel puista tainas jahuga üle ja jätta rätiku alla sooja kohta kerkima. Tund aega hiljem on tainas umbes kahekordne.

Valmistamine | Täidis

Rulli taigen õhukeseks. Nüüd  haki suitsusink kuubikuteks ja puista rullitud taignale, lisa riivjuust, jalapeno viilud ja pooleks lõigatud tomatid. Keera taigen nagu rullbiskviit rulli ja suru taigna otsad omavahel kokku. Stritslile võid anda soovitud kuju. Meie tegime kena rõnga, pealt määrisime lahtiklopitud munaga ja kaunistasime poolitatud tomatitega. Küpseta stritslit 185 kraadises ahjus ca 45 minutit.

Retsept | Stritsel juustu, kirsstomati ja jalapenoga
Retsept | Stritsel juustu, kirsstomati ja jalapenoga
 
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Johan Gotta

Loe ja vaata kõiki retsepte rubriigist KOKKAMINE PÕHJAMAAL

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Veebiajakiri Scandinavian HOME