Koostis
Lihtne pärmitaigen
Koostis
500 g piima
800 g jahu
120 g suhkrut
120 g võid
pakk kuivpärmi ( 12 g)
soola
Täidis
200g Suitsusink
200g Kirsstomat
150g riivjuustu
50 Jalapeno viile
Stritsli määrimiseks 1 muna
Valmistamine | Eelkergitusega pärmitaigen
Soojenda piim umbes 50 kraadiseks. Lisa kaussi suhkur, kuivpärm ja pool jahu kogusest. Sega antud kogus piimaga omavahel kokku ja jätta 20 minutiks eelkerkima rätiku alla. Nüüd lisa ülejäänud jahu ja sulatatud või ning näpuotsatäis soola ja sõtku see üheks. Seejärel puista tainas jahuga üle ja jätta rätiku alla sooja kohta kerkima. Tund aega hiljem on tainas umbes kahekordne.
Valmistamine | Täidis
Rulli taigen õhukeseks. Nüüd haki suitsusink kuubikuteks ja puista rullitud taignale, lisa riivjuust, jalapeno viilud ja pooleks lõigatud tomatid. Keera taigen nagu rullbiskviit rulli ja suru taigna otsad omavahel kokku. Stritslile võid anda soovitud kuju. Meie tegime kena rõnga, pealt määrisime lahtiklopitud munaga ja kaunistasime poolitatud tomatitega. Küpseta stritslit 185 kraadises ahjus ca 45 minutit.
Veebiajakiri Scandinavian HOME