Pizza on itaalia päritolu roog, mis koosneb tavaliselt ümarast lamedast juuretisega nisupõhisest taignapõhjast, millele on lisatud tomatit, juustu ja sageli erinevaid muud koostisosad (näiteks anšoovised, seened, sibul, oliivid, köögiviljad, liha jne), mida seejärel küpsetatakse kõrgel temperatuuril traditsiooniliselt puuküttega ahjus.
Koostis
400 g nisujahu
1 pakki kuivpärmi
0.5 tl soola
pizzsamaitseainet
2.5 dl käesooja vett
2 sl oliiviõli
Valmistamine
Sega kausis jahu, kuivpärm, sool. Lisa soe vesi ja õli. Sega kätega, kuni tainas enam vedel ei ole. Pane tainas jahusele lauale ja sõtku umbes 5 minutit, kuni saad sileda ja sitke taina. Jaota tainas 4-5 tainapalliks. Kata toidukile või puhta rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.