Rikkalik tomatipizzakaste saadakse madalal kuumusel keetmisel, kuni see muutub paksemaks ja läikivaks. Seda on lihtne valmistada ja see sobib suurepäraselt pitsaõhtuks.
Koostis
2 spl oliiviõli
1 väike sibul, peeneks hakitud
1 küüslauguküüs, purustatud
2 x 400g purki tükeldatud tomateid
3 spl tomatipüreed
1 loorberileht
2 spl kuivatatud pune
2 tl pruuni suhkrut
1 väike hunnik basiilikut, peeneks hakitud
Valmistamine
Kuumuta potis õli tasasel tulel, seejärel lisa sibul koos näpuotsatäie soolaga. Prae õrnalt 12-15 minutit või kuni sibul on pehmenenud ja muutub läbipaistvaks. Lisa küüslauk ja prae veel min. Kalla sisse tomatid ja püreesta koos loorberi, pune ja suhkruga. Kuumuta keemiseni ja alanda kuumust. Hauta kaaneta 30–35 minutit või kuni pakseneb ja väheneb. Tõeliselt sileda kastme saamiseks sega mikserig