Retsept | Traditsiooniline Taani riisipuding

Retsept | Traditsiooniline Taani riisipuding

Koostis:

1 l 3,5%-list piima
150 g pudruriisi
1 vanillikaun
5 dl 35% rõõska koort
100 g mandlilaaste + 1 terve mandel
2-3 sl suhkrut

Kirsikaste:

1 purk konservkirsse (koos vedelikuga)
1 sl maisitärklist
2 sl vett
1-1,5dl suhkrut

Pane kirsid koos vedelikuga kastrulisse ja soojenda kuni keemiseni. Sega maisitärklis veega ning lisa vee-tärklisesegu vaikselt segades kirssidele, lisa suhkur. Lase kastmel vaiksel tulel podiseda, kuni saavutad soovitud konsistents.

Valmistamine:
 
Pudingu jaoks loputa pudruriisi külma voolava vee all, kuni vesi on klaar. Seejärel pane potti piim ja lase piimal keema minna. Lisa juurde loputatud riis  ja hauta keskmisel kuumusel, kuni riis on täiesti pehme.
Seejärel tõsta riis jahtuma. Sega mandlilaastud ja üks terve mandel koos suhkruga riisi hulka. Vahusta vahukoor ning sega tasakesi mandliriisi hulka.  Tõsta valminud roog külmikusse, et järgmisel päeval serveerida.  Rooga serveeritakse järgmisel päeval- eelneval päeval valmis tehtud kuuma kirsikastmega.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: pinterest.com (1, 2 valdemarsro.dk)
Jaga artiklit

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist JÕULUD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

Scandinavian HOME

- aastast 2015 -