MEESTELE: Kuidas muuta habemeajamine meeldivaks elamuseks?

Ripsme aabits

Habemeajamine võib olla kas rutiinne kohustus või hoopis nauditav ja rahustav rituaal. See sõltub suuresti mitte ainult tehnikast, mida kasutad, vaid ka toodetest, mida selle tegevuse juures rakendad. Paljude meeste jaoks võib habemeajamine tunduda vaevana, sest see võib põhjustada ebamugavust, nahaärritust või isegi sissekasvanud karvu. Kuid mõningate lihtsate muudatuste abil, keskendudes õigele tehnikale ja toodetele, võib see muutuda päevaseks hetkeks, mida oodata ja nautida.

Kui oled harjunud kasutama nelja- või viieteraga žilette, võib see tundlikuma nahaga meestele kaasa tuua ootamatuid probleeme. Mida rohkem terasid, seda sügavamale karv lõigatakse, ning kuigi see võib anda esmapilgul siledama tulemuse, on tegelikult suurem tõenäosus, et karv hakkab tagasi kasvades nahka sisse keerduma. Nahaärritus, mis tuleneb sissekasvanud karvadest, võib olla äärmiselt ebamugav ning isegi valulik. Seda saab vältida, valides väiksema arvu teradega žileti. Kahe- või kolmeteralised žiletid on tihtipeale piisavad, et tagada puhas ja sile lõpptulemus, ilma liigse nahale surve avaldamiseta. Samuti on oluline meeles pidada, et vähem võib olla rohkem – naha liiga sügav raseerimine pole alati parim valik, eriti tundliku naha puhul.

Lisaks terade valikule tuleks mõelda ka sellele, kuidas pikendada nende eluiga. Kasutades spetsiaalset habemeajamisterade õli, võib terade eluiga pikeneda kuni 95%. See mitte ainult ei säästa raha, vaid tagab ka sujuvama ja mugavama habemeajamiskogemuse, sest terav tera lõikab karvad puhtamalt ja efektiivsemalt. Hoolitsetud tööriistad tagavad ka ohutuma raseerimise, vähendades nahavigastuste ohtu. Habemeajamisjärgse nahaärrituse vältimiseks tuleks pöörata tähelepanu vee temperatuurile, mida habemeajamise ajal kasutad. Kuigi soe vesi tundub meeldiv ja avab poorid, võib see samas põhjustada vereringluse suurenemist näopiirkonnas, mis toob kaasa naha punetuse ja ärrituse. Alternatiivina võib jaheda vee kasutamine olla kasulik, sest see rahustab nahka, sulgeb poorid ja vähendab ärrituse riski. 

See lihtne muudatus võib olla eriti kasulik neile, kes võitlevad regulaarselt habemeajamisjärgse ärrituse ja punetusega. Kiirustades võib tekkida soov ajada habe kuivalt, kuid see on viga, mis toob kaasa rohkem probleeme kui lahendusi. Kuivalt raseerimine võib jätta habeme torkivaks ja ebaühtlaseks, põhjustades nahaärritust ja ebamugavust. Isegi siis, kui ajad habet kiiresti või teed vaid väikese korrektuuri, on mõistlik nahk eelnevalt veega niisutada. Niisked karvad muutuvad pehmemaks ja annavad parema raseerimistulemuse. Selline lihtne ettevalmistus aitab vältida naha vigastamist ja annab ühtlasema tulemuse.

Karvade kasvu suund on samuti oluline. Alati tuleks raseerida karvade kasvu suunas, sest see vähendab oluliselt nahaärrituse ja sissekasvanud karvade riski. Tundlikku nahka kaitsevad hästi ka naturaalsed habemeajamisõlid ja kreemid, mis ei tekita liialt paksu vahtu, võimaldades näha karvade kasvu suunda isegi habemeajamise ajal. Üks tõmme ühe piirkonna kohta on sageli piisav, ja rohkem kui kaks tõmmet ühes kohas võivad põhjustada liigset ärritust. Seega tasub keskenduda õigele tehnikale, mitte kiirustamisele.

Selleks, et habemeajamine oleks tõeliselt nauditav ja mitte lihtsalt igapäevane rutiin, tuleks tähelepanu pöörata ka toodetele, mida kasutad. Kvaliteetsete habemeajamistoodete kasutamine võib mängida suurt rolli, muutes kogu protsessi palju meeldivamaks ja efektiivsemaks. Näiteks habemeajamiseelne koorija võib eemaldada surnud naharakud, muutes naha siledamaks ja habemeajamise sujuvamaks. Samuti võib kofeiiniga rikastatud habemeajamiskreem olla midagi, mida tasub proovida – see annab nahale värske ja ergutava tunde, mis kestab terve päeva. Iga mees peaks leidma endale sobivad tooted ja tehnikad, mis vastavad tema naha vajadustele ja eelistustele.

Tekst: salonplus.ee /kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: unsplash.com (Brooke Cagle)

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILU | MOOD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.