Elegantse puudutusega, hubane maakodu

Elegantse puudutusega, hubane maakodu

See renoveeritud maakodu pakub midagi erilist igas nurgas, iga toa hoolikalt valitud detailides. Kodus valitseb atmosfäär, kus vana ja uus kohtuvad harmoonilises koosluses. Igas ruumis avaneb silme ees eri stiilide ja ajastute kokkumäng, kusjuures põhitooniks on valitud klassikaline valge. Seda neutraalset tooni kasutatakse nutikalt nii, et iga tuba paistab ruumikas ja valgusküllane, samal ajal säilitades hubase ja kutsuva tunde. Valge värvi juurde on oskuslikult lisatud iseloomulikke tapeete, mis annavad igale ruumile oma kordumatu ilme. Tapeetide valikus on kasutatud erinevaid mustreid ja toone, mis pakuvad silmailu ning loovad kontrasti, mis jääb silma ilma liigselt domineerimata.

Söögitoa disain kannab endas maakodu ajatust, ent samal ajal peegeldab see kaasaegset lähenemist. Ruumi südameks on massiivne puitlaud, mille ümber paiknevad neli klassikalist valget puidust tooli, pakkudes ühtaegu nii elegantset kui ka maalähedast õhkkonda. Söögilaua kohal rippuvad kaks messingist tööstusliku disainiga valgustit, mis lisavad ruumile erilise võlu. Need valgustid täiendavad ruumi mööbli valikut, luues terviku, mis on samavõrra silmapaistev kui harmooniline. Seinad on osaliselt kaetud punase ja valge mustriga tapeediga, mis pakub huvitavat kontrasti valgete seinapaneelidega. See kombinatsioon loob visuaalse rikkuse ja dünaamika, ilma et ruum muutuks ülemäära koormavaks. Põrandale valitud pruuni ja kreemikat tooni ruudumustris linoleum lisab ruumile veidi retrohõngu, samal ajal säilitades lihtsa ja praktilise esteetika.

Söögitoa eriline element on antiikne buffetkapp, mille tumedam puittoon on valitud sobima söögilaua massiivse puitkonstruktsiooniga. Kapp, kuigi väärikas ja vanaaegne, näeb endiselt välja suurepärane ning lisab ruumile ajaloolise sügavuse ja iseloomu. See mööbliese mitte ainult ei täida praktilist rolli, vaid toimib ka dekoratiivse elemendina, mis köidab pilku ja loob meeleolu.

Köök on samamoodi loodud praktilisust silmas pidades, kuid elegantsist ei ole sealgi loobutud. Köögi põrand on kaetud pruunika tooniga kiviplaadiga, mis on oma olemuselt vastupidav ja hõlpsasti hooldatav – ideaalne igapäevaseks toiduvalmistamiseks ja puhastamiseks. Pruunikas toon põrandal loob sooja ja maalähedase alatooni, mis täiendab ülejäänud interjööri lihtsust. Köögi seinad on kaetud osaliselt puidust valge seinapaneeliga, mis lisab ruumile kerge ja avara tunde, ning tapeediga, mille muster pärineb 1880. aastatest. See Boråstapeter tapeet kannab endas Skandinaavia disaini traditsioone ja toob esile käsitöö ilu, pakkudes samas ajatut elegantsi. See köögitapeet ei ole mitte ainult esteetiliselt köitev, vaid kannab ka edasi kultuurilist pärandit. Eesti turul kergesti leitav tapeet seob kodu ajaloolise väärtusega, tuues samal ajal sisse Rootsi disaini viimistletud ilme.

Köögist viib otse koridori, kus välisuksest sisenedes jääb paremale avatud ukse taha elutuba koos kaminaga. Ruumist leiab eest veel pehmete tugitoolidega lugemisnurga, mille taga mitmed kapid koos avatud riiulitega, kus suur kogus erinevaid raamatuid. Ruumist edasi minnes kaunis mustas toonis vana klaver, mille vastas tänapäevalik kamin. Edasi minnes tervitab akendega seinal, kaunis mustriga tapeet, mis sobitub hästi koos pehme hallis toonis diivaniga.

Köögist esikusse tagasi minnes viib edasi teisele korrusele trepp, kus katusekorruse magamistuba, mille seinu katab osaliselt 1880-ndatelt taaselustatud tapeedimuster- tapeet Hudiksvalls teater sinine, mis harmoneerub hästi valgeks värvitud puitlae, helehalli voodi ja antiikse tumepruuni kummutiga.

Tekst/kujundus: Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: hemnet.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.