Kapist laste kööginurk

Kapist laste kööginurk

Lastele suunatud kööginurga meisterdamine kodustes tingimustes on suurepärane võimalus luua unikaalne ja loominguline mänguala, mis lisab lastetoale erilist värvi ja isikupära. Kõik, mida vajad, on mõned väiksemad kapid või öökapid, mida sul võib olla palju, ning veidi ettekujutusvõimet, et muuta need igapäevased esemed midagi tõeliselt eriliseks. Kui vaatad neid väikeseid kappe, siis pead mõtlema, kuidas need saaksid muutuda mängulisteks elementideks, mis pakuvad lastele tundideks huvi ja rõõmu.

Kööginurga loomine laste mänguruumi on mitte ainult praktiline, vaid ka äärmiselt loov projekt. Algatuseks võib kappe värvida või kaunistada vastavalt lastetoa üldisele stiilile ja värvistikule. Kui lastetoas on juba teatud värvi aktsente või teema, siis sobita oma kööginurga värvid ja mustrid nendele elementidele, et kõik detailid klappiksid harmooniliselt. Näiteks, kui lastetoa seinad on pehmes roosades toonides, siis võib kööginurga kapp olla pehmes roosas või värvilistes toonides, et luua ilus ühtsus.

Täpsemaks kohandamiseks võid kasutada toidukauplustes või internetis leiduvat kraanikausi ja segisti osi, mis on mõeldud kasutatud esemete müügiks. See lähenemine mitte ainult ei säästa raha, vaid ka annab autentse ja omapärase ilme kööginurgale. Samuti võib töötasapinna uuendamine või muutmine mängida suurt rolli. Näiteks, kui sa ei soovi uue töötasapinna ostmisele kulutada, võid vana töötasapinna üle värvida või kaunistada materjaliga, mis imiteerib köögimööblit. Sellised lihtsad muudatused võivad muuta tervikuna kööginurga kujunduse palju lähedasemaks ja mängulisemaks.

Kööginurga koostisosade valik ja nende omavaheline kooskõlastamine võivad alguses tunduda keerulised, kuid see on suurepärane võimalus oma loovuse väljendamiseks. Kuigi ideid on lõputult, alates klassikalisest köögilauast kuni stiilsete köögikappide ja riiuliteni, tasub leida aega, et katsetada erinevaid variante ja luua oma lapsele midagi tõeliselt erilist. Töö, mida paned sellesse projektisse, annab tulevikus lastele mitte ainult mängurõõmu, vaid ka isikliku ja soojendava ruumi, kus nad saavad arendada oma loovust ja nautida oma aega.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: laurenkonrad.com, danslelakehouse.com, cravenadventures.com

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.