Sinakasrohelise varjundiga lastetuba

Sinakasrohelise varjundiga lastetuba

Põhjamaisesse interjööri kandub alati teatud külmus, mis on samas harmooniline ja rahustav, justkui sügavatesse loodusvaikustesse mähitud. Kui otsustada seintel kasutada sinakasrohelist tooni, avanevad võimalused, kuidas valgust ja varje kombineerides tekib lõputu värvispekter, mis rikastab ruumi erinevate nüanssidega. Valgus, mis hajub hommikupäikesest peegeldustes või õhtuhämaruse pehmes helgis, toob esile selle värvi lõputud sügavused ja kerguse, pakkudes nii erksaid kui ka õrnaid alatoone. See variatsioon loob seintele elava tekstuuri, kus valgus ja vari kohtuvad, sujuvad ja eralduvad, pakkudes alati muutuvat ja dünaamilist vaatepilti.

See sinine ja roheline segu on midagi enamat kui lihtsalt värv — see on meeleolu looja, mis võib oma jaheduses rahustada, tuua rahu ja vaikuse, kuid võib ka värskendada ja ergutada, olenevalt sellest, kuidas see interjööris edasi kandub. Sinine ise on jahutava toimega, kuid kui selle ümber on hoolikalt valitud sisustus, mis lisab soojust ja pehmust, muutub ruumi üldine atmosfäär kohe palju kutsuvamaks. Näiteks looduslähedased materjalid, soojades toonides tekstiilid ja naturaalsed puidust detailid loovad tasakaalu ja viivad külma tooni hubasesse, terviklikku keskkonda.

Sinakasroheline toon ühendub kaunilt teiste värvidega, olgu need siis neutraalsed, nagu beež või pruun, või julgemad, nagu valge, punane ja kollane. Just kontrasti toovad kollased või valged aktsendid aitavad luua interjööris huvitavaid vastandusi ja tõstavad esile ruumi dünaamilise olemuse. Erinevad värvid, mida kombineerida sinakasrohelisega, loovad keeruka, kuid samas harmoonilise koosluse, mis suudab rääkida palju lugusid: mõnest kodusoojusest ja vaikuse otsimisest, teisest värskusest ja energiast.

Eriti hästi sobituvad sinakasrohelise tooniga looduslikud materjalid, näiteks puit, mille looduslik tekstuur toob sisse maalähedase soojuse. Külmas toonis seintele annavad soojust ja pehmust ka erinevad tekstiilid – olgu selleks siis voodipesu, vaibad või padjad, mis oma heledates toonides sulavad kokku seinavärvi ja puidust pindadega. Looduslik puitpõrand, oma rustikaalsuses ja naturaalsuses, lisab ruumi sooja ja kutsuva tunnetuse, mis teeb iga sammu ruumis kindlaks ja mugavaks. Lisaks sellele võib tumedama viimistlusega kummut tuua interjööri sügavuse ja raskuse, tasakaalustades seinavärvi kargust ja lisades omakorda elegantsi. Tekstiilid, eriti efektne Maroko kaltsuvaip, toovad ruumi veelgi rohkem isikupära. Kaltsuvaip oma kordumatu mustri ja värvide seguga lisab kontrasti ja tekstuuri, mis rikastab ruumi visuaalset dimensiooni. See on element, mis pakub avastamist ja muutub interjööri keskpunktiks, andes külmale värvitoonile mängulisust ja soojust. Samal ajal aitavad erinevad puitdetailid, olgu need siis mööbli vormis või lihtsalt aksessuaaridena, pehmendada ruumi üldist tunnetust, sidudes kõik elemendid omavahel sujuvaks ja terviklikuks koosluseks.

Sellisesse lastetuppa võib luua täiesti unikaalse maailma, kus sinakasroheline seinavärv loob tausta, millele igapäevased seiklused ja unistused saavad toetuda. Helged voodipesud loovad tunde, nagu astuks hommikupäike läbi akende otse voodile, täites ruumi pehme valgusega. Lisaks sellele, et need pehmendavad sinakasrohelise jahedust, toovad nad sisse ka teatud õrnuse ja kerguse, mis on lapse toa puhul nii oluline. Kogu ruumi atmosfäär muutub, kui valgus ja vari mängivad seintel, kus sinakasroheline, oma erinevate nüanssidega, kohaneb igasuguse valgusega ja loob koos sisustuselementidega täiusliku tasakaalu. See värv, mis on esmapilgul jahe ja distantsi hoidvana mõjuv, saab hoolikalt valitud detailide ja tekstuuridega elavaks ning muutub koduks, kus on nii rahu kui ka mänglevust.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se

 

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist LASTENURK | LASTETUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.