Maitsekas põhjamaine interjöör

Maitsekas põhjamaine interjöör

Korter, mida iseloomustab põhjamaiselt jaheda halli varjundite elegantne mäng, asub ajaloohõngulises Rootsi majas, mille unikaalne arhitektuur loob erakordse atmosfääri. Selles elamises köidavad tähelepanu suursuguselt kõrged laed ja pilkupüüdvad kitsad aknad, mis ulatuvad maast peaaegu laeni. Need aknad loovad ruumidele oma iseloomuliku valguse, kus suured aknapinnad lasevad loomuliku valguse külluslikult voolata ning toovad interjööri sisse mängulise kontrasti hallide toonide ja välisvalguse vahel.

Eluruumid on avarad ja hingavad, andes igale elemendile piisavalt ruumi, et see võiks esile tõusta. Elutuba, mis on ühendatud söögitoa osaga, loob avara, ent koduse tunde. Selles ruumis toovad puhtad, sirgjoonelised sisustuselemendid esile põhjamaise minimalismi elegantsi. Efektsetena ripuvad söögilaua kohal Ronan & Erwan Bouroulleci disainitud FLOS Aim valgustid, mis oma lihtsate, kuid huvitavate vormidega lisavad ruumile modernse puudutuse, kuid jäävad ometi harmooniliselt kokku sobituma ajaloolise hoone klassikalise arhitektuuriga. Elutoa osas on sisse seatud mõnus istumisnurk, kus silma paistab hubane diivanilauake, mille pealispind on tahtlikult ebatäiuslikult halliks värvitud. See detail näib otsekui veidi hooletu, ent sel viisil lisab see ruumile isikupära ja kunstipärasust, murdes vaoshoitud halli monotoonsust. Samal ajal jääb kogu ruum siiski rahulik ja tasakaalukas, pakkudes kohta, kus lõõgastuda ja end hästi tunda.

Köögis jätkub hallide toonide mahe ja lihtne liin. See on ruum, kus iga detail on hoolikalt läbi mõeldud ning minimalistlik vorm ja funktsioon on ühendatud põhjamaise stiili täpsuse ja puhtusega. Köögi töötasapinnad on kaetud peene Carrara marmoriga, mis loob elegantse kontrasti minimalistlike joontega mööbli ja messingist detailide vahel.

Messingist kraanikauss ja segisti koos mööbli käepidemetega toovad interjööri sooja puudutuse ning nende kuldsed toonid säravad mahedalt hallide pindade taustal. Ka köögis on mugav istumisnurk, mille juures saab nautida hommikukohvi või lõõgastuda vaiksel hetkel, vaadates aknast välja kitsukesele rõdule, millel on mugavalt sisse seatud hubane istumisala. Rõdu, mis avaneb läbi kahe ukse, pakub intiimset kohta värskes õhus viibimiseks ning on kujundatud vastavalt aastaaegadele, pakkudes alati võimalust lühikeseks, kuid meeleolukaks puhkepausiks.

Magamistuba on veelgi minimalistlikum ja rahulikum, mille põhivärviks on rahustav ja vaevu tajutav hall varjund. See ruum on kujundatud teadlikult väheste elementidega, et luua meelerahu ja puhkuse õhkkond. Voodi mõlemal küljel on öökappide asemel väikesed ja lihtsad taburetid, mis annavad ruumile isikupära, ent ei tõmba liialt tähelepanu, jättes ruumi puhkehetkede jaoks. Ruumis on jätkuvalt esindatud disainivalgusti ALEX, mis kordab köögis nähtud käekirja, seades õrna ja läbimõeldud visuaalse seose erinevate ruumide vahel.

Esikusse astudes avaneb külalisele mõnusalt pikk ja avar ruum, mille lagedele on paigaldatud diskreetsed süvistatud valgustid, valgustades ruumi tasakaalukalt ja puhtalt. Ukse lähedal asub metallist riidenagi, mis on lakke kinnitatud ning toob kaasa lihtsa ja selge joone, pakkudes ühtaegu praktilist ja esteetilist lahendust.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: Fotograaf: Anders Bergstedt, entrancemakleri.se

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist INTERJÖÖRID INSPIRATSIOONIKS

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.